L'esperit constructiu marca els actes del Dia contra la Violència de Gènere


  • Comparteix:

Presentació dels actes commemoratius

Presentació dels actes commemoratius

Donar eines a les dones és l'objectiu de la dotzena d'actes organitzats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es commemora el 25 de novembre. La proposta resulta de la col·laboració d'entitats i l'Ajuntament que, amb teatre, tallers, xerrades i audiovisuals, busquen donar solucions al problema i defugir les visions paternalistes.

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència de Gènere en record de l'assassinat de tres activistes polítiques a la República Dominicana en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo, l'any 1960. L'ONU va donar caràcter oficial a aquesta commemoració al 1999 amb la instauració d'aquest dia internacional.

A la ciutat, any rere any s'organitzen un seguit de propostes amb la intenció de conscienciar sobre aquesta xacra, oferir recursos a les persones que la pateixen i cercar la implicació de la ciutadania per fer-hi front. Amb aquesta premisa s'han organitzat una dotzena de propostes que, com ha assenyalat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, no busquen el paternalisme sinó que volen oferir solucions.

Susanna Pellicer

No ho fem des d'un punt de vista paternalista. Donem eines, donem solucions i sortides, i volem fer veure a la gent que s'ha d'actuar davant situacions de violència.


Enguany, les tasques de sensibilització es portaran a més de les aules de secundària a les tres esglésies evangèliques. Una altra novetat és que la guia de recursos per fer front a la violència de gènere s'ha traduït al castellà. En la línia d'oferir eines i, gràcies a la col·laboració de la Creu Roja, enguany s'ha posat en marxa un taller de defensa personal a la seu de l'entitat dilluns i dimecres que ve.

En aquest sentit, hi haurà un altre taller fruit de la col·laboració entre Museu de Sant Cugat i l'associació Noestasola. Es tracta de crear lligams, compartir experiències i aprendre de situacions complicades a través del tapís. 'Explica'm teixint' és el títol del taller que el director del Museu, Lluís Campins, ha qualificat de cultural i terapèutica.

Lluís Campins

Volem donar a conèixer la realitat santcugatenca del tapís i crear un espai de relació entre dones que han patit violènica. Una activitat cultural amb essant terapèutica.


Un muntatge d'In-fusió Teatre obre les activitats aquest divendres al Teatre La Unió. Dijous vinent, el Cicle de Cinema d'Autor farà la seva aportació al dia internacional amb la projecció de 'La cocinera del presidente'. El mateix dia, es presentarà el llibre de Josep Lluís Martin Berbois 'Ignorades però desitjades'.

L'endemà continuaran les propostes amb la projecció del documental 'Feminicidi a Ciudad Juárez', organitzat per les Dones de la Creu d'en Blau. El Teatre-Auditori també se suma divendres de la setmana que ve a la causa amb el concert de Fangoria.

El dilluns 25, veurà la llum l'onzè Informe de l'Impacte de la Violència contra les Dones a Sant Cugat. També dilluns, Amnistia Internacional organitza la xerrada 'Una vida com qualsevol altra?', a càrrec de Mireia Trias, a la Casa de Cultura.

El divendres 29, tindrà lloc una xerrada sobre la resolució de conflictes a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.