L'idcsalud Hospital General de Catalunya reforça la lluita contra la diabetis


Temes relacionats

El Capio HGC se suma a la campanya mundial per una bona higiene de mans ( 6/mai/13)

Cugat.cat estrena un espai de salut amb Capio Hospital General de Catalunya (11/abr/13)


  • Comparteix:

L'idcsalud Hospital General de Catalunya ha celebrat el Dia Mundial de la Diabetis amb un taller per conscienciar de la importància d'una dieta equilibrada i fer exercici. El centre ha ofert una sessió gratuïta de control per a diabetics per prevenir úlceres i amputacions als peus.

Segons l'hospital, una de cada dues persones que pateix diabetis no ho sap. Conscienciar sobre els efectes d'aquesta afecció ha estat l'objectiu d'un taller organitzat pel centre, que ha mesurat als visitants el nivell de glucosa en sang. Tot plegat per fer difusió de la malaltia i destacar la importància de practicar esport i seguir una dieta equilibrada sense sucres d'absorció ràpida, tal com ha explicat a Cugat.cat l'especialista en endocrinologia i nutrició Anna Felip.

Anna Felip

És molt important que el pacient faci la dieta adequada i practiqui activitat física.


Aprofitant el Dia Internacional de la Diabetis, l'hospital també ha ofert sessions gratuïtes als seus pacients diabètics per controlar l'estat dels seus peus. El doctor adjunt d'endocrinologia, Matteo Fabbi, explica que és important controlar la malaltia, sobretot per evitar altres afectacions com úlceres o amputacions.

Matteo Fabbi

El que podem fer des dels nostres serveis és fer un seguiment dels pacients per evitar problemes amb els peus i els ronyons.


L'Estat espanyol és un dels països on es duen a terme més amputacions per la manca d'una cultura preventiva eficaç. Segons Fabbi, en cas que els pacients es visitin de manera regular, els metges poden detectar possibles úlceres i evitar un 50% de les amputacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.