La seu d'Specialisterne a Sant Cugat acull cursos formatius per a autistes


  • Comparteix:

Specialisterne treballa amb les persones que pateixen autisme i síndrome d'Asperger / Font: Specialisterne

Specialisterne treballa amb les persones que pateixen autisme i síndrome d'Asperger / Font: Specialisterne

La seu a Sant Cugat de l'empresa danesa Specialisterne ha engegat cursos de formació per ajudar persones autistes o amb diagnòstics similars a trobar feina. L'entitat aprofita la capacitat de concentració i l'habilitat per seguir processos repetitius dels afectats per ensenyar-los a dur a terme tasques que més endavant puguin desenvolupar en l'àmbit laboral.

El director general d'Specialisterne a l'Estat espanyol, Francesc Sistach, ha explicat els detalls del projecte en ple creixement a al programa 'Sant Cugat a fons - Matins en Xarxa'. Les classes de formació fomenten l'ús de les tecnologies de la informació entre els alumnes. L'objectiu és que, després d'aquest procés d'aprenentatge, els estudiants puguin treballar amb clients del sector.

Francesc Sistach

El que intentem fer des de Specialisterne és valorar les capacitats d'aquestes persones i donar formació i eines per ajudar a superar les dificultats que es tenen en algunes àrees.


Segons Sistach, l'engranatge principal del projecte és potenciar les virtuts i capacitats dels autistes i dels que pateixen síndrome d'Asperger. També ha remarcat que les facultats cognitives d'aquests tipus de persones són eines molt útils per a activitats que requereixen molta concentració o tasques repetitives i de precisió.

Francesc Sistrach

El que fem és fixar-nos en les capacitats d'aquestes persones i que resumim amb el lema de Specialistern que és 'Passió pels detalls'.


Totes les capacitats que l'empresa danesa vol explotar amb aquests cursos es poden resumir amb el lema de Socialistern 'passió pels detalls', que fa referència a habilitats que sovint no es coneixen o no es potencien de les persones amb aquests tipus de diagnòstics.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.