Sant Cugat estalvia més d'1,8 milions d'euros amb la gestió 'smart' de residus


Temes relacionats

Joana Barbany: 'Penso que a Sant Cugat tendirem a parlar de ciutadans 'smart'' (19/nov/13)

Sant Cugat exposa els resultats dels projectes intel·ligents al congrés mundial (15/nov/13)

El model de ciutat verda i intel·ligent de Sant Cugat arriba a les Terres de l'Ebre (12/nov/13)

Sant Cugat implanta un sistema a distància per controlar 7.500 punts de llum (31/oct/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha estalviat més d'1,8 milions d'euros anuals en la millora de la recollida de residus, prop d'un milió d'euros en cinc anys en la gestió energètica dels edificis municipals i uns 400.000 euros en la gestió de l'enllumenat. Aquests són els primers resultats de la implantació d'Smart City al municipi, que s'han presentat aquest dimarts en la inauguració de l'estand de la Diputació de Barcelona a l'Smart City Expo, del qual forma part el nostre municipi.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que, després de dos anys d'aplicar el concepte Smart City, els propers objectius són cercar el tipus de plataforma de dades adient per gestionar de manera més àgil la informació i posar-la a l'abast de la ciutadania, a més d'integrar Sant Cugat a la Xarxa Espanyola de Ciutats Inteligents (RECI).

Conesa ha afegit que aquest tercer any de participació a l'Smart City Expo és el primer en què poden presentar resultats d'estalvi, fruit de les dades recollides des de la implantació del carrer intel·ligent de Cèsar Martinell. Aquest estalvi es troba en la millora de la gestió de l'enllumenat, la gestió de la recollida de residus i la gestió energètica als edificis intel·ligents. A més, Conesa ha manifestat la voluntat del consistori de destinar aquests estalvis a polítiques socials.

Mercè Conesa

Tenim implantats alguns projectes de ciutat intel·ligent, com enllumenat, i ja tenim un estalvi en consums, en reducció d'emissió de CO2 i en eficiència energètica.


El president delegat d'Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol, ha posat de manifest crear les regions intel·ligents per tal que totes les ciutats que no es puguin permetre tirar endavant una ciutat intel·ligent ho puguin fer en conjunt amb altres zones. Rossinyol ha subratllat que l'ens supramunicipal s'emmiralla en Sant Cugat per tirar endavant polítiques intel·ligents, perquè Sant Cugat és un dels municipis més avançats de l'àrea metropolitana de Barcelona en aquest àmbit.

Carles Rossinyol

Sant Cugat és un d'aquests municipis que, quan des de la Diputació ens hem posat a concretar les polítiques intel·ligents ens hem mirat. Ja tenen experiència i resultats.


Sant Cugat vol afegir dos projectes nous a aquesta etapa de ciutat intel·ligent, com és Optimus, una proposta europea per optimitzar la gestió energètica dels edificis mitjançant la previsió meteorològica, i un projecte de biomassa per crear una planta al Turó de Can Mates que permeti abastir de vapor i aigua calenta a equipaments i empreses.

Sant Cugat participa al congrés Smart City Expo a l'expositor impulsat per la Diputació de Barcelona que, a més, inclou la participació de Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.