Els Mossos alerten del risc de robatoris a jubilats pel cobrament de la paga extra


Temes relacionats

Carol constata el baix índex de delictes davant els últims robatoris a botigues (14/nov/13)

Roben la caixa de la perruqueria del carrer Hospital durant el descans del migdia (12/nov/13)

Evitar robatoris a casa i al carrer són els objectius de seguretat per a la gent gran (27/nov/12)

Els Mossos emplacen la ciutadania a oficialitzar la denúncia en cas de robatori (10/ago/12)


  • Comparteix:

Els Mossos reclamen extremar les precaucions / Fotografia: Mossos d'Esquadra

Els Mossos reclamen extremar les precaucions / Fotografia: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra recomanen als jubilats extremar les precaucions a l'hora de cobrar la paga extra, un import que rebran a partir d'aquest dilluns. No comentar en veu alta la intenció d'anar al banc i caminar per carrers amb gent és perfilen com dos dels consells essencials per evitar possibles robatoris.

Tot i que no és una tendència que passi sovint a Sant Cugat, els Mossos recomanen als jubilats seguir uns consells bàsics de seguretat per prevenir possibles incidents en el cobrament de la paga extra. Ser discrets a l'hora d'anar al banc és fonamental per evitar captar l'atenció dels lladres, que normalment operen en grups de tres o quatre persones. En declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons-Matins en Xarxa', el membre de l'oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra Àlex Purroy explica que hi ha una persona que sol estar als voltants de l'oficina bancària buscant possibles víctimes, i alerta els companys una vegada l'escollida ha sortit amb els diners.

Àlex Purroy

És gent que està al banc i no fa res. Ho acostumen a fer en oficines amb molta gent.


Una vegada al carrer, els Mossos recomanen seguir un camí diferent al normal, per carrers amb gent, i portar la bossa o la cartera a la banda dels edificis. En cas de notar alguna actitud sospitosa, el també membre de l'oficina de Relacions amb la Comunitat Xavier Medina reclama que els jubilats no tinguin vergonya a l'hora d'alertar la situació al 112 o entrar en una botiga per demanar ajuda.

Xavi Medina

No han de tenir por de sospitar d'algú. Han d'alertar el personal bancari, trucar al 112 o entrar en un establiment i demanar ajuda.


Per prevenir robatoris, els Mossos han muntat un dispostiu anomenat 'Pensió segura'. En cas que algun assaltant aconsegueixi el seu objectiu, el cos policial recomana que la víctima no es resisteixi, ja que a vegades aquests casos acaben en lesions importants.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.