Sant Cugat arriba als dos anys d''Smart City' amb el repte de ser més eficient


Temes relacionats

Els municipis comparteixen serveis a través de la plataforma CloudBCN (21/nov/13)

Sant Cugat estalvia més d'1,8 milions d'euros amb la gestió 'smart' de residus (19/nov/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha complert dos anys de ciutat intel·ligent amb els primers resultats a partir de les dades analitzades des dels indicadors que xifren entre un 20 i un 30% l'estalvi aconseguit a través d'aquestes mesures. El repte de cara al futur és estendre el sistema 'smart' a la resta de la ciutat per aconseguir ser un municipi més eficient.

La localitat ha estat una ciutat pionera a Catalunya obrint-se camí en el món de les 'Smart City' i ho va fer el 2011 creant la primera via intel·ligent, el carrer de Cèsar Martinell, que va comptar amb diverses propostes pilot que han servit per desenvolupar. Des de l'equip de govern s'ha enfocat l''Smart City' com un mecanisme per rebaixar les grans factures i una manera per aplicar les noves tecnologies sense reduir la qualitat del servei, tal com explica l'aleshores tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

El projecte Smart City sí que, perquè la gent ho entengués, calia focalitzar-ho en l'estalvi. És a dir, que les noves tecnologies ajudin a que les grans factures costin menys diners sense abaixar la qualitat del servei.


El repte de futur és ampliar a la resta de la ciutat algunes de les iniciatives que han funcionat, tot i que Puigneró ha destacat que els grans projectes ja s'han executat. També ha remarcat que aquest és un projecte sense fi, una tendència cap a on es dirigiran tots els municipis.

Jordi Puigneró

No és un projecte de 'ho faig i ho acabo'. És una tendència cap a on aniran les ciutats del futur. Ningú no es planteja no ser més eficients en els serveis, i això només es pot fer apostant per ser una ciutat intel·ligent.


Recentment, Sant Cugat s'ha sumat la plataforma intel·ligent 'Cloud Barcelona', una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de la capital i en la qual participen 10 consistoris catalans. L'objectiu d'aquesta eina és posar en marxa serveis TIC municipals compartits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.