Els alcaldes catalans alcen la veu a Madrid contra la reforma local del PP


Temes relacionats

Fortuny fa pinya amb els consistoris perquè la reforma local 'no tiri endavant' (21/nov/13)

Mercè Conesa obre la porta a elevar al Constitucional la reforma local (11/nov/13)

L'ACM referma el seu rebuig contra la reforma local del govern espanyol (23/oct/13)

L'ACM abandera l'eficiència municipal davant la reforma local de Montoro (21/mai/13)

El ple, tret del PP, carrega contra la supressió de les EMD i la reforma local (15/abr/13)

El govern espanyol es compromet a respectar les competències locals ( 3/gen/13)


  • Comparteix:

Els alcaldes, aquest dimarts a Madrid / Foto: ACN

Els alcaldes, aquest dimarts a Madrid / Foto: ACN

L'Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis fan front comú a Madrid contra la gestió del govern espanyol per proposar una reforma local 'inaplicable' que 'genera més desafecció entre Catalunya i Espanya'. L'alcaldessa i vicepresidenta de l'ACM, Mercè Conesa, i l'alcalde de Pineda de Mar i president de la FMC, Xavier Amor, han expressat el seu rebuig al Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local del PP en una visita al Senat, encapçalant una delegació d'alcaldes i alcaldesses contraris a la reforma del PP.

Aprofitant la compareixença del ministre espanyol d'Administracions Públiques en la comissió de Comunitats Autònomes del Senat d'aquest dimarts, els alcaldes catalans de l'ACM i la FCM han dit la seva.

L'alcaldessa i vicepresidenta de l'ACM ha carregat contra el govern de Mariano Rajoy per fabricar un projecte de llei sense consens i generar 'més desconcert i desafecció entre Catalunya i l'Estat espanyol'. A aquest clam s'ha afegit l'alcalde de Pineda de Mar i president de la FCM, Xavier Amor, que ha remarcat que la reforma local és del tot 'inaplicable'.

Mercè Conesa/ Xavier

Hem vingut avui per donar un suspens al govern central per no consensuar aquesta reforma i generar més desafecció entre Catalunya i Espanya. / És una llei inadmissible i inaplicable.


Amor també ha afegit que el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local no resol els problemes dels ajuntaments i que demostra el desconeixement del govern espanyol dels problemes reals dels consistoris. A més, ha acusat l'executiu espanyol de ser 'incapaç de plantar cara a Europa'.

La resta d'alcaldes i alcaldesses que han format part de la comitiva han estat els de Tàrrega, Valls, Llagostera, Ripollet, la Llagosta, Roda de Ter i Vilanova i la Geltrú, per part de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). En representació de la Federació Catalana de Municipis (FCM), també hi han anat el vicepresident de l'entitat i alcalde de Mataró, Joan Mora, i l'alcalde d'Olot, Josep Maria Freixanet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.