Cap nou cas de Sida a la ciutat per segon any consecutiu


  • Comparteix:

L'1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la lluita contra la Sida / Foto: ACN

L'1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la lluita contra la Sida / Foto: ACN

La ciutat no ha sumat cap nou cas de Sida durant el 2012, segons dades facilitades a Cugat.cat pel Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya. En total, s'han comptabilitzat a Sant Cugat 104 casos de Sida des de l'inici del registre, dels quals un 77,9% han estat homes i un 22,1% dones.

És el segon any consecutiu que Sant Cugat no registra cap nou cas de Sida. D'aquesta manera, el municipi manté durant el 2012 la tendència a la baixa encetada el 2002. Tot i així, es té constància de dos nous casos de VIH durant el darrer any, la mateixa xifra que el 2011.

Segons la progressió des del 1987, a la ciutat s'han registrat 104 casos de Sida. D'aquests, 73 han mort. La franja de més afectació està entre els 25 i els 29 anys, que representa una quarta part dels casos declarats en aquests 25 anys.

Pel que fa al VIH, des del 2001 s'han comptabilitzat 50 casos, dels quals un 78% han estat homes i un 22% dones. D'aquests, cinc han mort. La major part de les deteccions s'han fet entre els 35 i 39 anys, amb el 22% dels casos.

L'1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la lluita contra la Sida.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.