El fons de la desapareguda llibreria Canuda arribarà a Sant Cugat


  • Comparteix:

La llibreria Canuda va tancar les portes després de 82 anys d'existència / Foto: ACN

La llibreria Canuda va tancar les portes després de 82 anys d'existència / Foto: ACN

El Siglo ha comprat els més de 100.000 llibres del fons de la llibreria de vell Cervantes-Canuda, que va tancar el dissabte de la setmana passada. L'espai de Mercantic també s'ha fet amb els mobles de la llibreria barcelonina, que instal·larà en una de les seves sales per preservar així l'essència de l'establiment. Amb la incorporació d'aquest fons, El Siglo es converteix en la llibreria de vell més gran de Catalunya.

L'augment del lloguer del local va obligar la llibreria Canuda a abaixar la persiana després de 82 anys d'existència. Els responsables d'El Siglo, però, n'han volgut preservar l'essència i, per això, han comprat el fons i les prestatgeries de l'establiment. L'espai de Mercantic incorpora, així, els més de 100.000 exemplars de la Canuda i suma més de 150.000 títols, convertint-se en la llibreria de vell més gran de Catalunya.

El fons de la Canuda consta d'exemplars de tot tipus, des de primeres edicions fins a documents curiosos de les matèries i disciplines més diverses. Aquest dissabte s'han empaquetat els llibres i mobles i ha començat el trasllat, que es farà de forma progressiva i durarà un parell de setmanes. Durant aquest mes, s'instal·laran les prestatgeries i els exemplars a la sala annexa d'El Siglo amb l'objectiu de recrear al màxim l'esperit de la llibreria Canuda, segons ha explicat l'impulsor de la iniciativa, Octavi Barnils.

Octavi Barnils

Té un valor literari i sentimental. Donarem una empenta important al fons de llibres d'El Siglo, perquè recrearem l'ambient de la llibreria i així no es perdrà.


El soterrani de la llibreria Cervantes-Canuda va inspirar la novel·la 'L'ombra del vent' de Carlos Ruiz Zafón. Al local s'hi ubicarà la botiga de roba Mango més gran de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.