'El dia de l'Esperança' d'Intermón Oxfam es dedica enguany a les treballadores de la maquila


  • Comparteix:

L'edició es fa a favor dels drets laborals de les treballadores de la indústria maquiladora al Tercer Món.

L'edició es fa a favor dels drets laborals de les treballadores de la indústria maquiladora al Tercer Món.

La secció local d'Intermón-Oxfam celebra el 25 d'abril la festa 'Un dia per a l'esperança', una jornada solidària que té l'objectiu de recollir fons pels pobles més empobrits. La convocatòria, que es farà simultàniament a 45 ciutats de tot l'estat, proposa l'acostament a la realitat del Tercer Món a través d'activitats lúdiques.

Sant Cugat celebrarà per tercer any consecutiu aquesta festa, que ja porta una dècada realitzant-se a diferents punt de la península. La jornada arribarà a Sant Cugat carregada d'activitats i estands informatius que, des de la plaça Octavià, intentaran donar a conèixer quin és el dia a dia de les persones que viuen en la pobresa extrema.

Productes de 'comerç just', artesania, actuacions musicals, jocs infantils i una gimcana són els ingredients d'aquesta festa lúdica adreçada a grans i petits. Un dels atractius de la jornada serà la presentació de la campanya a favor dels drets laborals de les dones que treballen a les 'maquiles', fàbriques del tercer món en què es confecciona roba per un sou irrisori. Ho explica una de les responsables, Anna Villareal:

Anna Villareal

Donarem a conèixer com es viu a les 'maquiles', fàbriques tercermundistes on les dones treballen en condicions molt precàries


'Un dia per a l'esperança' és una de les convocatòries solidàries de més envergadura que se celebren a l'estat espanyol. Els organitzadors pronostiquen que a Sant Cugat la iniciativa tindrà una bona acollida, donat l'interès mostrat pels ciutadans en anteriors edicions:

Anna Villareal

La intenció de la jornada no és tant captar socis, com fer arribar als ciutadans la feina quer realitza l'entitat


La celebració del Dia de l'Esperança, que compta amb el suport de l'Ajuntament, tindrà lloc a la plaça Octavià, de 10 del matí a 3 de la tarda. Actualment, la secció local d'Intermón-Oxfam compta amb 2.000 socis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.