L'Ajuntament i l'Obra Social 'La Caixa' acostaran l'entorn 2.0 a la gent gran


Temes relacionats

Sant Cugat, prioritat del govern per concertar places a residències privades (20/nov/13)

L'Obra Social 'la Caixa' reconeix el projecte Lleure Social de l'Ateneu ( 4/oct/13)

Les obres socials que operen a la ciutat garanteixen la continuïtat dels projectes (31/oct/11)


  • Comparteix:

L'Ajuntament acostarà les noves tecnologies a la gent gran de la ciutat amb el programa 'Gent 3.0', impulsat conjuntament amb l'Obra Social 'La Caixa'. El conveni, que s'ha renovat aquest divendres i està vigent des del 2008, també organitzarà diversos tallers de salut i un programa de voluntariat al Centre Social i Sanitari de la Floresta, tot i que no es descarta portar aquestes activitats a altres centres santcugatencs en els propers anys.

Les dues entitats han renovat un conveni que es manté actiu des de fa cinc anys i que té l'objectiu de fomentar la participació de les persones grans a la societat. Per aconseguir-ho, la iniciativa promou diversos tallers per ensenyar-los com funciona el món 2.0, però també ofereix un programa de voluntariat perquè els participants estableixin lligams amb altres grups i entitats.

La directora de l'àrea de negoci de La Caixa a Sant Cugat, Inés Giménez, ha explicat que el principal repte del conveni és adaptar-se a les dificultats amb què s'acostuma a trobar la gent gran.

Inés Giménez

El programa s'ha d'adaptar a les noves necessitats que van sorgint.


'Gent 3.0' també recull activitats destinades a fomentar un envelliment saludable, com un taller per estimular la ment i un altre que se centra en millorar la qualitat del son. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància que les persones grans mantinguin les capacitats cognitives tant de temps com sigui possible.

Mercè Conesa

Hem de promoure la capacitat cognitiva de les persones grans, cosa que els permetrà mantenir l'autonomia personal.


Gran part de les activitats es desenvoluparan al Centre Social i Sanitari de la Floresta. Tot i així, l'Ajuntament i l'Obra Social La Caixa estudien portar el programa a altres espais de la ciutat en futures edicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.