Sant Cugat lamenta la mort del jesuïta i literat Antoni Blanch


Temes relacionats

Mor el jesuïta i humanista Antoni Blanch, que va dirigir el Centre Borja (29/des/13)


  • Comparteix:

Antoni Blanch va dirigir el Centre Borja del 2007 al 2010

Antoni Blanch va dirigir el Centre Borja del 2007 al 2010

Personalitats del món cultural i polític de Sant Cugat i representants de diferents institucions han lamentat la pèrdua del jesuïta i literat Antoni Blanch, que ha mort aquest dissabte amb 89 anys. L'alcaldessa Mercè Conesa, el president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, i el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, han explicat la gran aportació de Blanch al bé comú de la ciutat.

El jesuïta Antoni Blanch va arribar al Centre Borja el 2001 i va ser-ne director i superior del 2007 al 2010. A partir de diverses col·laboracions va entrar a formar part de la Universitat Internacional de la Pau. A més, va exercir de crític literari a diverses publicacions i ha escrit diversos llibres sobre cultura i religió. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la feina altruista i de servei a la societat de Blanch.

Mercè Conesa

Lamentem la pèrdua d'Antoni Blanch. Era una persona il·lustre, sàvia i altruista. Ha ajudat col·laborant activament des de la Universitat de la Pau i el Centre Borja.


De la seva banda, el president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveres, ha subratllat la gran sensibilitat de Blanch i ha explicat que va treballar per establir llaços entre la Unipau i el Centre Borja. També ha insistit que, gràcies a persones com Blanch, la Unipau manté una bona salut.

Arcadi Oliveras

Era un dels nostres. Tenia una gran sensibilitat i era una persona molt preparada. Per nosaltres era un plaer poder disfrutar del seu acompanyament i la seva presència


Blanch també participava a les activitats de la parròquia de Sant Pere d'Octavià i assistia habitualment a les cerimònies litúrgiques. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha explicat que el tracte de Blanch era exquisit, humil i molt proper. A més, ha apuntat que Sant Cugat, el Centre Borja i la Unipau perden un referent de lucidesa i religiositat únic.

Blai Blanquer

Ens ajudava alguns cops a la parròquia i era una persona d'un tracte exquisit. Era un home amb una gran preparació literària, era molt humil. No semblava que fos ningú important. En guardo un gran record.


L'enterrament d'Antoni Blanch serà aquest dilluns a les dotze del migdia al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.