Mor l'escriptor santcugatenc Martí Olaya


Temes relacionats

Personalitats santcugatenques destaquen la vessant intel·lectual d'Olaya ( 5/gen/14)

Un llibre de Martí Olaya recull la història dels espectacles juvenils catalans (16/des/09)

'Espectacles per a nois i noies a Catalunya ' (13/mar/09)

Olaya presenta els seus articles en forma de llibre i en companyia d'amics i familiars ( 3/des/07)


  • Comparteix:

Martí Olaya, en una imatge d'arxiu

Martí Olaya, en una imatge d'arxiu

L'escriptor santcugatenc Martí Olaya ha mort aquest dissabte als 86 anys. Olaya, professor mercantil i censor jurat de comptes, ha destacat per la seva trajectòria a la revista 'Cavall Fort', així com per la seva vinculació amb la delegació local d'Òmnium Cultural i amb l'Associació Amics de Pedra i Sang. Va escriure diverses peces teatrals adreçades als joves, i les novel·les 'A la vora del mar' i 'Terra endins', entre d'altres.

Molt lligat a la vida cultural i social de Sant Cugat, Olaya (Barcelona, 1927) va ser membre fundador de l'Associació Amics de Pedra i Sang el 2005 i vicepresident de la delegació local d'Òmnium Cultural. Olaya també va participar activament a les Lectures a la Fresca.

Olaya va ser redactor i director, durant dos anys, de la revista 'Sants'. El 1962 es va incorporar al consell de redacció de Cavall Fort i el 1968, amb 40 anys, va iniciar la seva cursa literària com a director del Cicle de Teatre per a nois i noies Cavall Fort, càrrec que va presidir fins al 1981. L'escriptor santcugatenc també ha presidit la Fundació Cavall Fort.

El 2008, fruit dels esforços de la seva família i la Fundació Folch i Torres, de la qual va ser president, es va publicar 'L'observatori'. Es tracta d'un recull de 177 articles escrits al setmanari el 'Diari de Sant Cugat' entre 2003 i 2007, on va plasmar la seva faceta més santcugatenca.

Olaya també va escriure un recull de 30 contes que va titular 'Contes tendres' i va ser Premi de Teatre Ciutat de Sabadell de 'Joventut de la Faràndula' amb la seva obra 'Les cançons del firaire'.

El funeral tindrà lloc aquest dilluns a tres quarts de deu del matí al Monestir. Està previst que el tanatori s'obri aquest diumenge de nou del matí a nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.