La PAH discrepa de Grangé i aposta per sancionar bancs també a Sant Cugat


Temes relacionats

Habitatge sosté que els bancs de la ciutat tenen tots els seus pisos buits al mercat ( 8/gen/14)


  • Comparteix:

La PAH va fer el pregó de la Festa Major Alternativa

La PAH va fer el pregó de la Festa Major Alternativa

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat considera que no sancionar les entitats financeres amb habitatges buits respon a una manca de voluntat i nega que la situació de la nostra ciutat sigui diferent a la dels municipis que ho han començat a fer. El col·lectiu contradiu el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, que donava suport a la mesura però assegurava que no era necessària a Sant Cugat.

La plataforma es mostra sorpresa per les paraules del responsable de l'àrea d'Habitatge i recorden que el mateix Grangé ha assegurat, en sessió plenària i en repetides ocasions, que és impossible definir què és un pis buit. El col·lectiu també critica que Grangé digui que a la ciutat tots els pisos deshabitats són al mercat. Des de la PAH s'assenyala que hi ha molts habitatges buits que, efectivament, estan al mercat però amb preus anteriors a la crisi cosa que a la pràctica, diuen, és una manera de mantenir-los deshabitats. A més, el col·lectiu posa en dubte l'afirmació de Grangé ja que, segons asseguren, no hi ha manera de saber-ho.

El membre de la plataforma Julià Mestieri lamenta que Sant Cugat no segueixi l'exemple de Terrassa, Sabadell i Mollet que ja han començat a sancionar entitats financeres. Mestieri també carrega contra el discurs de Grangé ja que, segons ha dit, d'aquesta manera s'evita afrontar políticament el problema.

Julià Mestieri

No ens sembla bé que no s'apliqui. Trobem lamentable no donar resposta política a un problema real.


D'altra banda, la PAH qüestiona les xifres presentades pel responsable d'Habitatge, que ha assegurat que a la ciutat hi ha entre 200 i 300 pisos buits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.