Sant Cugat acull avui la Fira per la Sostenibilitat


  • Comparteix:

Eduard Pomar és el tinent d'alcalde de Medi Ambient.

Eduard Pomar és el tinent d'alcalde de Medi Ambient.

L'Ajuntament reprèn la confecció de l'Agenda 21 Local i fa una crida a la participació i l'aportació ciutadana. De moment, diumenge se celebra la Fira per la Sostenibilitat que acull diverses exposicions, paredetes, tallers i un rally solar per a infants. Es tracta d'una festa oberta a la participació en vigílies de la represa, en els mesos d'abril i maig, del Fòrum Sant Cugat Sostenible per la confecció del Pla d'Actuació de l'Agenda 21.

La fira s'obre a les 10 del matí a la Plaça del Centre Cultural on es podran trobar recursos relacionats amb l'Agenda 21 com ara llibres, vídeos, i plafons participatius. Al costat, hi haurà un espai reservat a la mostra de diverses exposicions relacionades amb l'Agenda 21 cedides per la Diputació, Sodepau o una mostra confeccionada pel propi Ajuntament sobre el procés participatiu engegat per elaborar una primera diagnosi sobre l'Agenda local.

Una fira de paredetes completa l'oferta situada al Pla del Vinyet. El grup de Rubí 'Intiam Ruai' permetrà als infants participar en un rally solar i als adults provar el funcionament de bicicletes elèctriques.
Segons ha explicat el tinent d'alcalde de Medi ambient, Eduard Pomar, es tracta d'una manera lúdica de sensibilitzar els ciutadans i engrescar-los a participar en la redacció de l'Agenda 21:

Eduard Pomar

Són activitats lúdiques que ens ajudaran a engrescar la gent i fomentar que participin en el Fòrum Sant Cugat Sostenible.


Aquesta jornada forma part de la Segona fase de l'Agenda 21. A partir de la diagnosi elaborada en una primera fase, ara, és moment d'analitzar les propostes i posar-les sobre el paper per elaborar el Pla d'Actuació. Seguint el mètode emprat a Porto Alegre, els participants, mitjançant un sistema de targetes poden mostrar aprovació o disconformitat amb les propostes.
Pomar espera una alta participació de la ciutadania per posar en ordre les aprotacions fetes durant la diagnosi:

Eduard Pomar

Es dóna documentació prèvia que la gent pugui analitzar i fer més aprotación sper elaborar el pla d'Actuació.


Del 9 de març al 27 d'abril diverses ponències donaran pas al mes d'abril i maig a la segona fase del Fòrum Sant Cugat Sostenible. De moment s'estan realitzant diverses entrevistes a entitats de la ciutat per tal de fomentar la participació en l'elaboració d'aquest document fruit de la carta de Pobles i Ciutats Europees vers la sostenibilitat acordada a Aalborg.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.