L'Ajuntament obre la porta a eliminar les cel·les a la nova comissaria


Temes relacionats

El Síndic català recomana que la nova seu de la Policia Local no tingui calabossos (12/gen/14)


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha avançat a Cugat.cat que valoraran la recomanació del Síndic de Greuges de Catalunya de no construir cel·les de detenció a la nova comissaria de la Policia Local. Carol creu que és possible que les dependències dels Mossos d'Esquadra puguin acollir de manera permanent aquests calabossos però, en qualsevol cas, és una decisió que s'haurà de prendre després de provar com funciona aquesta nova fórmula entre el 2014 i el 2015.

L'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura considera que la comissaria de la Policia Local té unes instal·lacions insuficients i inadequades, especialment en l'àrea de custòdia de detinguts. En aquest informe, presentat pel Síndic, es recomana, sobretot, que el nou local policial de la plaça de la Vila no disposi de cel·les de detenció, sinó que els detinguts es portin amb caràcter permanent a les dependències dels Mossos d'Esquadra.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha explicat a Cugat.cat que no tanquen la porta a aquesta possibilitat i que, de fet, es farà així durant el primer any d'obertura de la nova comissaria perquè fins al 2015 no estava tampoc previst construir aquesta part de l'equipament policial. Carol ha afegit que la decisió final valorarà tant l'estalvi econòmic que pot suposar aquesta mesura com la funcionalitat de la mateixa.

Francesc Carol

Ho valorarem per un fet d'estalvi econòmic i de funcionalitat. Mirarem primer com va durant aquest temps que els Mossos assumeixin aquest servei.


Carol ha volgut destacar que l'informe del Síndic avala el poc temps d'espera del detingut a l'àrea de custòdia abans de passar als Mossos d'Esquadra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.