La nova programació de l'Associació Astronòmica vol engrescar més gent


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la programació / Foto: Localpres

Moment de la presentació de la programació / Foto: Localpres

L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix ha presentat aquest divendres el seu programa d'activitats amb la voluntat d'obrir-se a la ciutat aquest 2014. La programació compta amb xerrades, debats i observacions amb la participació d'experts de prestigi.

L'entitat, que compta amb 146 socis, ha presentat les activitats del primer semestre de l'any amb la intenció de 'despertar vocacions i curiositats'. Científics com el físic David Jou, l'arqueòleg Jordi Serrallonga i el físic Javier Tejada són alguns dels noms que s'inclouen al programa.

Enguany, s'engega un taller de lectura que girarà al voltant d''El viatge de Cloe', de Javier Tejada. L'entitat també proposa sortides als seus associats i usuaris. Un dels plats forts, però, són els fòrums de debat que es faran en dos cicles. El primer té per títol 'L'origen de l'univers i de la vida' i el segon 'L'origen de l'home'. El president de l'associació, Carlos Gonzalvo, diu que amb aquests temes volen oferir la perspectiva científica, però també d'altres.

Carlos Gonzalvo

Dins l'objectiu de combinar ciència i humanisme, enguany volem encarar l'origen de la vida i de l'univers des del vessant científic, però també l'espiritual i religiós.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha lloat la tasca de l'entitat, la qualitat de les propostes i el prestigi dels conferenciants. D'altra banda, el titular de Cultura ha aplaudit la voluntat d'oferir coneixement i el ventall de temes que s'aborden.

Xavier Escura

D'aquesta entitat em va seduir el rigor però, sobretot, la visió multidisciplinar de la integració de diverses disciplines que van més enllà de la ciència.


La primera activitat del programa ha tingut lloc aquest dissabte. Es tractava d'un taller d'observació astronòmica nocturna des del parc de l'Arborètum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.