L'Ajuntament vol contractar nous agents de la Policia Local

La Policia Local de Sant Cugat compta amb 86 agents

Societat

Publicat el 13/gen/14 per Anna González

L'Ajuntament té previst al llarg d'aquest any augmentar el nombre d'agents del cos de la Policia Local. El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha explicat que es tracta d'una necessitat, ja que la ciutat té molta extensió, acull molta activitat i té una ràtio baixa de policies.

El cos de la Policia Local compta actualment amb 86 agents. Les noves contractacions dependran de la capacitat pressupostària i de les limitacions en la contractació de nous funcionaris establertes per l'Estat espanyol. Tot i així, la intenció és crear places de promoció interna de caporal i una de sergent, i contractar entre set i vuit nous agents locals, segons Carol.

El tinent d'alcalde de Seguretat ha explicat que la ràtio d'agents a Sant Cugat és baixa i se situa per sota de les recomanacions, un fet que es compensa amb la professionalitat del cos local.

Francesc Carol

Tot i tenir una ràtio que considerem baixa, 1 sobre 1.000, quan la recomanació és d'1,5 sobre 1.000 habitants. Necessitaríem ampliar el cos de la Policia Local.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sense aquest augment del cos, ha dit Carol, la ciutat difícilment podrà assumir noves activitats.

També aquest any, l'Ajuntament renovarà part del parc mòbil de la Policia Local que, segons Carol, no compleix les condicions idònies. La previsió és tancar durant aquest primer trimestre el contracte de 'renting', que es farà a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), per comprar entre quatre i cinc cotxes, i dues o tres motocicletes.

Francesc Carol

Tenim un pressupost per fer via 'renting' i un acord amb l'ACM per comprar entre quatre i cinc cotxes i entre dos i tres motocicletes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Així, es renovarà aquest any la meitat de la flota, amb un pressupost d'uns 30.000 euros, i la resta l'any vinent.