El fotoperiodista santcugatenc Ricardo Garcia és viu i rep un bon tracte


Temes relacionats

Els partits municipals condemnen el segrest del fotoperiodista Ricardo Garcia (11/des/13)

El govern espanyol afirma que està fent gestions per alliberar Garcia i Espinosa (10/des/13)

Sánchez: 'El segrest de Garcia i Espinosa mostra que informar a Síria és impossible' (10/des/13)

Segrestat a Síria el fotògraf Ricardo Garcia (10/des/13)

Sant Cugat demana l'alliberament del fotoperiodista segrestat a Síria (10/des/13)

L'últim senyal de vida del fotoperiodista santcugatenc segrestat és de fa un mes (10/des/13)


  • Comparteix:

Ricard Garcia en una fotografia d'arxiu / Foto: UAB

Ricard Garcia en una fotografia d'arxiu / Foto: UAB

El fotoperiodista santcugatenc Ricardo Garcia i el periodista d''El Mundo' Javier Espinosa estan vius i reben un bon tracte, segons ha explicat a Cugat.cat el portaveu de les famílies, Gervasio Sánchez. Aquesta setmana es compleixen quatre mesos del segrest per part del grup l'Estat Islàmic de l'Iraq i Síria (ISIS).

El 10 de desembre es donava a conèixer el segrest dels dos periodistes que havia tingut lloc el 16 de setembre. Garcia i Espinosa volien deixar Síria després de cobrir informativament el conflicte durant dues setmanes quan van ser interceptats i retinguts per aquest grup vinculat a Al-Qaeda. Per aquestes dates també va ser segrestat el periodista català Marc Marginedas que continua en captiveri.

Ara es compleixen els quatre mesos de privació de llibertat i la situació dels periodistes és la mateixa però el portaveu de les famílies, Gervasio Sánchez, ha explicat que hi ha constància que estan vius i que reben un bon tracte, 'dins les condicions que es donen a Síria'. Segons les informacions de què disposen les famílies, el santcugatenc i el seu company estan retinguts a la província de Raqqa, on van ser segrestats.

Gervasio Sánchez

Pel que sabem, segueixen vius i reben bon tracte. Això és important després de quatre mesos de segrest. És molt important per a les famílies.


La setmana passada es coneixia l'alliberament de tres periodistes, dos de nacionalitat sueca i un de turca, també segrestats al país del Pròxim Orient. Sánchez, fotoperiodista especialitzat en conflictes armats, ha desvinculat aquest fet de qualsevol canvi en la situació de Garcia i Espinosa.

Gervasio Sánchez participarà aquest dimarts en una taula rodona al Col·legi de Periodistes de Catalunya que comptarà amb la presència de diferents periodistes de l'àmbit internacional com Mònica Bernabé, Joan Roura i Xavier Mas de Xaxàs, entre d'altres. L'acte tindrà lloc a dos quarts d'una del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.