El Banc del Temps suma 53 nous socis el 2013 i assoleix el seu rècord


Temes relacionats

La salut, eix central de la conferència del Banc del Temps (26/jun/13)


  • Comparteix:

Imatge de la celebració dels vuit anys del Banc del Temps / Foto: Localpres

Imatge de la celebració dels vuit anys del Banc del Temps / Foto: Localpres

El Banc del Temps celebra el novè aniversari amb la xifra més alta d'associats, 417, després que l'any passat 53 santcugatencs se sumessin a la iniciativa. La celebració tindrà lloc aquest dissabte a les sis de la tarda a la Casa de Cultura amb l'actuació dels alumnes de l'Escola de Música Victòria dels Àngels i la lectura d'un conte d'una de les sòcies.

El Banc del Temps de la ciutat va néixer el 2004 amb 60 socis. En aquests anys, l'organització ha anat sumant participants fins arribar als 417 actuals. Entre les seves activitats destaquen els intercanvis personals on els afiliats desenvolupen tasques domèstiques, de bricolatge i informàtiques, entre d'altres.

El darrer any, els usuaris han intercanviat un total de 283 hores en grup. Sessions de conversa en anglès, francès i italià han estat les més demandades, seguida de lectura comentada. En total, durant l'any 2013 s'han produït 191 intercanvis. El perfil majoritari de l'usuari és una dona de 50 anys, mentre que els homes només representen un 30% dels associats.

La tècnica de Polítiques Socials de l'Ajuntament Anna Soler ha destacat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa' de Cugat.cat (91.5FM) que la d'aquest dissabte és una cita amena que servirà per donar a conèixer la proposta i per estrènyer lligams entre els socis.

Anna Soler

És un bon moment perquè els socis es coneguin. Però també servirà perquè altres persones s'apropin i descobreixin el Banc.


Enguany, el Banc del Temps ha afegit a les seves activitats d'intercanvis i trobades de socis un cicle de xerrades. Les ponències són a càrrec dels socis i tenen l'objectiu de divulgar tot tipus de temes. En la celebració dels seus nou anys, l'organització vol compartir amb els santcugatencs el seu projecte i donar-lo a conèixer a la resta de ciutadania. L'acte finalitzarà amb un berenar que portaran tots els assistents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.