L'advocada de Quintana espera el seu trasllat a Catalunya abans de l'estiu


Temes relacionats

Miquel Quintana ja està al Centre Penitenciari de Zuera, a Saragossa (18/abr/13)

Quintana, des de la presó: 'La meva consciència està tranquil·la' (16/abr/13)

Miquel Quintana, declarat culpable amb una pena de tres anys de presó ( 3/abr/13)

El judici a Miquel Quintana, vist per a sentència (26/mar/13)

Quintana, acusat d'un delicte contra la salut pública (12/gen/13)


  • Comparteix:

Miquel Quintana en una imatge d'arxiu / Foto: Facebook Miquel Quintana

Miquel Quintana en una imatge d'arxiu / Foto: Facebook Miquel Quintana

L'advocada de Miquel Quintana, reclòs a la presó de Zuera a Saragossa per tràfic d'haixix, espera que el seu trasllat a un centre penitenciari català es materialitzi durant el primer semestre de l'any. Segons Mireia Balaguer, el canvi pot coincidir, a més, amb l'atorgament del tercer grau.

Miquel Quintana es troba a la presó de Zuera des de l'abril passat a l'espera de poder complir condemna a un centre penitenciari català. Segons ha explicat a Cugat.cat la seva advocada, Mireia Balaguer, Quintana compta amb l'autorització per aquest trasllat, però es tracta d'un tràmit complicat que requereix d'un termini mínim d'espera d'un any. La llista de peticions puja actualment a uns 500 reclusos a l'Estat Espanyol que han demanat el seu ingrés a Catalunya.

Tot i així, Balaguer creu que el trasllat pot materialitzar-se durant el primer semestre de l'any. De fet, Quintana actualment està en règim de segon grau i està previst que se li concedeixi algun permís de sortida properament. A més, el canvi, ha dit Balaguer, pot coincidir amb la revisió de la seva classificació i aconseguir el tercer grau penitenciari.

Mireia Balaguer

Està en segon grau, possiblement podrà sortir en breu de permisos i la idea és que la primera meitat del 2014 poder portar-ho a Catalunya i aconseguir el tercer grau.


Segons Balaguer, la conducta de Quintana a la presó és impecable i es mostra molt actiu, tot i que està 'decaigut'.

Mireia Balaguer

La conducta és impecable, és molt actiu i s'ha adaptat al centre penitenciari. Té una conducta molt activa i molt positiva.


Balaguer ha afegit que el santcugatenc ha dirigit al president de la Generalitat, Artur Mas, una carta explicant la seva situació, així com la d'altres presos catalans, i demanant el trasllat a Catalunya.

Miquel Quintana afronta una pena de tres anys i tres mesos de presó i una multa de 30.000 euros per un delicte de tràfic d'haixix, després de ser detingut amb 20 quilos de haixix al dipòsit de benzina del cotxe amb el qual es disposava a tornar a l'Estat espanyol des del Marroc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.