L'Ajuntament estudia ara sancionar els bancs amb pisos buits


Temes relacionats

SI se suma a la reivindicació de la PAH sobre els bancs amb pisos buits (13/gen/14)

La PAH discrepa de Grangé i aposta per sancionar bancs també a Sant Cugat ( 9/gen/14)

El PSC reclama solucions per aflorar els habitatges buits de les entitats financeres ( 9/gen/14)

Habitatge sosté que els bancs de la ciutat tenen tots els seus pisos buits al mercat ( 8/gen/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament estudia sancionar els bancs amb pisos buits / Foto: ACN

L'Ajuntament estudia sancionar els bancs amb pisos buits / Foto: ACN

L'Ajuntament està estudiant els mecanismes legals perquè els bancs i les entitats financeres que tinguin habitatges buits a Sant Cugat hagin de posar-los a lloguer. En cas contrari, no es descarta multar els bancs que tinguin pisos permanentment desocupats. La notícia arriba després que el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, assegurés fa unes setmanes que aquesta mesura no es podia aplicar a la nostra ciutat perquè tots els bancs tenien al mercat els seus pisos desocupats.

Sant Cugat se suma, finalment, a la iniciativa de multar entitats financeres amb pisos buits liderada per Terrassa i seguida per altres localitats del país. Tot i que en un principi des de l'Ajuntament van rebutjar la proposta, tot i considerar-la positiva, ara el consistori estudia els mecanismes legals per fer-ho.

En un comunicat, l'Ajuntament explica que en compliment de l'article 42 de la llei de l'habitatge s'intentaran esgotar totes les vies de diàleg i negociació amb les entitats financeres perquè cedeixin els pisos a la borsa de lloguer. En cas contrari, l'Ajuntament no descarta imposar sancions als bancs que tinguin pisos buits durant més de dos anys sense causa justificada.

Ara per ara l'àrea d'Economia està fent un buidatge de tots els pisos que a data d'avui figuren en el registre com a propietat d'una entitat financera. Aquestes dades s'estan creuant amb la informació proporcionada per les companyies subministradores de servei amb la finalitat de detectar en quins habitatges, en aquests moments, no hi ha consums des de fa almenys mig any.

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha explicat que fruit d'aquest estudi s'ha detectat que a Sant Cugat actualment hi ha 450 pisos a nom d'entitats bancàries, i que 170 d'aquests no tenen comptador d'aigua. Ara obriran un procés d'investigació per saber des de quan estan buits.

Raül Grangé

Hem detectat des de la setmana passada que hi ha 170 pisos que no tenen comptador d'aigua. Ara hem de mirar què passa amb aquests pisos. Evidentment si estan buits aplicarem la normativa.


Així, amb aquesta relació d'habitatges, es procediria a instar els propietaris a cedir-los per a lloguer social. Si després de la petició no hi ha cap canvi, l'Ajuntament podria iniciar un expedient sancionador que, en casos d'infraccions molt greu, podria acabar amb sancions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.