Comença el curs per a no professionals que cuiden malalts de llarga durada


Temes relacionats

Un curs forma cuidadors no-professionals de malalts neurodegeneratius (22/gen/14)

La Taula per a persones amb malalties neurològiques formarà cuidadors (13/gen/14)

Familiars de malalts d'Alzheimer intercanvien experiències de la mà d'AFA (17/nov/12)

Els cuidadors de malalts no-professionals podran formar-se en un curs ( 3/jul/12)


  • Comparteix:

La 4a edició del curs per a persones cuidadores no professionals ha donat el tret de sortida aquest dimecres amb l'objectiu d'oferir als familiars de malalts de llarga durada unes nocions bàsiques en aquesta tasca. L'alt grau de feminització continua sent la tendència dominant en el curs, que també vol conscienciar els mateixos cuidadors de la importància de no desgastar-se emocionalment i físicament.

23 persones s'han inscrit en l'edició d'enguany, organitzada per la Taula per a Persones amb Malalties Neurològiques i Càncer i que tindrà lloc cada dimecres fins al 9 d'abril a la Casa de Cultura. El programa inclou nocions bàsiques comunes per als cuidadors de qualsevol malaltia, relacionades amb la higiene del malalt, la gestió dels seus medicaments i fins i tot els moviments dels cuidadors per no lesionar-se l'esquena. En aquest sentit, la coordinadora del curs, Rosalina Sicart, ha explicat que el desgast que pateixen les persones que atenen és molt alt.

Rosalina Sicart

L'esforç del cuidador no pot durar sempre al mateix nivell, encara que la malaltia sigui de llarga durada.


Una vegada completat el curs, els participants rebran un títol. La majoria d'aquests s'ha apuntat a la formació per poder cuidar amb més garanties algun dels seus familiars, tot i que també n'hi ha que volen ampliar el seu currículum.

Dels 23 participants, 21 són dones, una dada que confirma l'elevada feminització d'aquesta tasca, ja sigui exercida de manera professional o personal. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, considera que davant d'aquesta situació cal adaptar-se.

Susanna Pellicer

La dona encara duu a terme la cura diària. Les coses són així i ens hi hem d'adaptar.


El curs també és una reivindicació del paper del cuidador, una persona que sovint dedica tot el seu temps al malalt i descuida les seves pròpies necessitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.