El Museu de les Matemàtiques, a punt de lligar el seu futur amb Sant Cugat

La Casa Jaumandreu acollirà aquest nou espai educatiu a la ciutat / Foto: Wikimedia Commons

Societat

Publicat el 24/gen/14 per Judith Cañamares

L'Associació Museu de les Matemàtiques de Catalunya està pendent de signar el conveni amb l'Ajuntament per portar la seu de l'entitat i el futur espai a la Casa Jaumandreu de l'avinguda de Gràcia. El seu vicepresident ha assegurat que els patrocinis ja estan tancats i que l'adequació de l'espai depèn del trasllat de la Policia Local a la plaça de la Vila.

L'Associació Museu de les Matemàtiques (MMACA) ha assegurat que el projecte de creació de l'espai segueix viu i força avançat. Actualment, l'entitat ha inaugurat una exposició permanent a una sala del Palau Mercader de Cornellà que servirà com a pas previ al seu establiment a la nostra ciutat, però en cap cas substituirà el projecte local, tal com ha explicat el vicepresident de l'associació, el santcugatenc Enric Brasó.

Enric Brasó

Ja teníem [pactat] amb l'Ajuntament de Cornellà i ens deixen una sala. La notícia s'ha convertit en què allò és un museu, i no és això.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Brasó ha explicat a Cugat.cat que MMACA estaria a la Casa Jaumandreu, també coneguda com Vila Felisa, en règim de cessió de l'espai, i que el consistori ha buscat el suport i els patrocinadors per rehabilitar-la als usos que tenen previstos. L'entitat vol que el nou museu estigui destinat als escolars amb diverses visites, però també al públic general i familiar, amb activitats i tallers relacionats amb els matemàtiques.

El vicepresident vol allunyar la visió d'unes matemàtiques acadèmiques i que fan por per aquelles intuïtives i relacionades amb la vida quotidiana i, fins i tot, divertides.

Enric Brasó

La nostra idea és fer unes matemàtiques manipulatives, molt intuïtiva, fer veure les matemàtiques que hi ha a la vida quotidiana. Volem que sigui un centre de referència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'associació no ha volgut establir una data d'obertura perquè actualment depèn del trasllat de la Policia Local a l'actual seu del Club Muntanyenc Sant Cugat.