El parc de Bombers Rubí-Sant Cugat està sota mínims, segons CCOO


Temes relacionats

Interior defensa que els efectius mínims al parc dels Bombers estan garantits ( 2/des/13)

Els bombers s'entrenen per fer rescats a Collserola ( 5/abr/12)


  • Comparteix:

El cos de bombers ha minvat en els darrers anys per no cobrir baixes i jubilacions / Foto: Gencat

El cos de bombers ha minvat en els darrers anys per no cobrir baixes i jubilacions / Foto: Gencat

El sindicat de CCOO dels Bombers de la Generalitat alerta de la manca d'efectius actual al parcs del país, amb quatre bombers de guàrdia per torn a Sant Cugat, i pronostica que la situació empitjorarà si no es creen noves places. En aquest sentit, el sindicat rebutja la proposta de la Generalitat de cobrir el dèficit amb interins davant la manca de pressupost.

El Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat compta amb un bomber menys per torn, dels tres que hi ha, deixant-lo en una situació delicada i amb quatre efectius a cada rotació. Aquestes són les dades que facilita el responsable de delegats de CCOO dels Bombers de la Generalitat, Leandre Gallardet, que afegeix que els darrers anys s'han traslladat els efectius entre parcs per substituir baixes. No obstant això, diu Gallardet, la problemàtica s'ha estès a tot arreu i aquest trasllats ja no són factibles.

El responsable sindical destaca que és una mancança que s'ha anat agreujant perquè no s'han convocat noves oposicions des del 2009 i no hi ha nou personal. Gallardet afirma que formar nous bombers és un procés de nou mesos i que, dels 74 parcs de bombers, entre 15 i 20 estan sota mínims, com el de Rubí-Sant Cugat.

Leandre Gallardet

Les darreres oposicions a bombers són del 2009, no s'han anat reposant totes les baixes que hi han hagut i anem a pitjor. De 74 parcs, entre 15 i 20 estan sota mínims.


CCOO no està d'acord amb l'opció del govern de cobrir el dèficit amb interins, davant la manca de pressupost. El sindicat hi veu una maniobra per no tenir treballadors amb plaça fixa.

La reacció per part dels treballadors dels Bombers de la Generalitat és no fer més hores extres, segons Gallardet.

Leandre Gallardet

La resposta del govern és que no hi ha diners. Ara sembla que el conseller diu que ho cobrirà amb interins. No hi ha una bossa de treball de bombers perquè la formació només la dóna l'escola de bombers.


Els bombers tenen previst més mobilitzacions a Barcelona per protestar sobre la situació actual en la qual es troba el cos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.