El Pla Educatiu d'Entorn d'enguany vol trencar estereotips de gènere


  • Comparteix:

Les sessions també abordaran els canvis de rol en les famílies / Font: Ajuntament

Les sessions també abordaran els canvis de rol en les famílies / Font: Ajuntament

Els estereotips i les desigualtats de gènere centren el Pla Educatiu d'Entorn d'enguany, que impulsa l'Ajuntament i la Generalitat. La iniciativa, que ofereix un ampli ventall de propostes educatives, comença aquest dimecres a les vuit del vespre amb un cinefòrum a l'escola La Floresta.

El Pla Educatiu d'Entorn d'aquest any, 'Com eduquem? Diferents sí, desiguals no!', té l'objectiu de trencar estereotips de gènere a través de tres sessions adreçades a pares i mares. Per aconseguir aquesta fita, l'organització vol que la participació dels homes sigui elevada perquè aportin la seva perspectiva sobre les masculinitats.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha apuntat que, inconscientment, es transmeten estereotips de gènere en l'educació dels nens i nenes. Per aquest motiu, el pla educatiu gira entorn la igualtat i reforça el concepte que els dos sexes són diferents però no desiguals.

Esther Salat

En el dia a dia dels infants podem transmetre esterotips amb els quals no estem d'acord però que reproduïm inconscientment.


El primer taller serà un cinefòrum a càrrec de l'especialista en psicologia social i membre de l'Associació d'Homes Igualitaris de Catalunya, Agnès Vayreda. El 6 març es presentaran diferents models de gènere al taller 'Gènere i Masculinitat'. Finalment, el 24 de maig es treballaran l'autoestima, les emocions i la coeducació. A les tres activitats se sumen un espai de joc en família, 10 tallers de temàtiques com ara plàstica, contes i psicomotricitat i un taller per aprendre català.

El Pla Educatiu d'Entorn va començar el curs 2006-2007 i és una proposta innovadora que té l'objectiu de contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'educació intercultural, el foment de la convivència i l'ús del català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.