La cultura centra els actes del Dia de la Dona Treballadora d'enguany


  • Comparteix:

Teresa Cunillé, la regidora Marta Subirà i Josep Casadellà.

Teresa Cunillé, la regidora Marta Subirà i Josep Casadellà.

Els actes vinculats a la celebració del Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat estaran enguany vinculats a la cultura i s'allargaran durant tres setmanes. L'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix i diverses entitats de la ciutat han programat un conjunt d'activitats com ara conferències, teatre i música, a través de les quals es fomenti el debat i la reflexió sobre la situació de la dona, encara lluny de l'autèntica igualtat.

Res millor que la cultura per fomentar la reflexió. Sota aquesta premisa s'ha confeccionat el programa d'activitats que Sant Cugat ofereix amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora el proper 8 de març.

Un dels atractius del programa, que s'allargarà del 5 al 25 de març, és la representació de l'obra 'Dones com jo' interpretada per l'actriu Teresa Cunillé. Es tracta d'una selecció de fragments de les dones que apareixen a les obres de Josep Maria de Segarra.

La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha explicat que, tot i lamentar que encara avui siguin necessaris dies com el dia 8 de març per reclamar la igualtat entre els sexes, s'ha pensat que la Cultura era la millor via per fomentar el debat:

Marta Subirà

Crec que la millor manera de fomentar el debat és vincular-ho a la cultura. Ens pot ajudar a acostar la reflexió.


L'EMD, per la seva banda, ha volgut posar sobre la taula la situació que viuen actualment les famílies monoparentals compostes de mare i fills. Aprofitant el títol del llibre de Carmen Rico-Godoy 'Cómo ser mujer y no morir en el intento', la presidenta d'ATENA, Carme Larraburu, obrirà les intervencions amb una visió de la situació actual de la dona. Segons el vocal de Serveis Personals, Josep Casadellà, es tracta d'abordar els problemes del dia a dia de moltes dones soles amb fills per tirar endavant:

Josep Casadellà

Volem debatre el dia a dia de les famílies monoparentals. Ha farà Carme Larraburu perquè té a més coneixements de la immigració.


Altres atractius de la programació són el Concert de Música de Cambra amb el trio Canela-Raspall-Valle a l'Escola de Música Victòria del Àngels, el dimarts 9 de març. L'actuació servirà per fer un homenatge a la contribució de la dona en la música del segle vint, en especial en el món del jazz, ja sigui com a solistes o com a compositores. Divendres 12 de març Beth Escudé arriba al Teatre-auditori amb el seu 'Cabaret Diabòlic', un espectacle teatral en format de cabaret, guanyador del Premi Ramon Vinyes 2003.

D'altra banda, els cap de setmana del 6 i 7 de març una delegació de l'Àrea d'Igualtat encapçalada per Marta Subirà viatjà fins la ciutat italiana d'Alba per participar en unes jornades sobre la Igualtat d'Oportunitats a Europa. Aquesta delegació exposarà els serveis que s'ofereixen des de Donainformació i podrà conèixer les iniciatives que porten a terme d'altres municipis europeus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.