Bombers atribueix part de la manca d'efectius a l'actitud dels sindicats


Temes relacionats

El parc de Bombers Rubí-Sant Cugat està sota mínims, segons CCOO (28/gen/14)

Interior defensa que els efectius mínims al parc dels Bombers estan garantits ( 2/des/13)


  • Comparteix:

El cos de bombers ha minvat en els darrers anys per no cobrir baixes i jubilacions / Foto: Gencat

El cos de bombers ha minvat en els darrers anys per no cobrir baixes i jubilacions / Foto: Gencat

La direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments admet la manca d'efectius però vincula que el parc de bombers de Rubí-Sant Cugat es quedi sota mínims en moments puntuals a l'actitud dels sindicats amb qui negocien noves condicions laborals. Així respon la direcció del cos les crítiques sindicals, al mateix temps que assegura que el servei està garantit a tot el país.

El director general de Bombers de la Generalitat, Ramon Parés, ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població i ha assegurat que el servei està garantit a tot el país. Parés ha reconegut la manca d'efectius ja que des de fa tres anys no s'ha obert cap procés d'oposicions a Bombers. En una entrevista a Cugat.cat ha dit que és la resistència dels agents a acceptar els canvis laborals proposats per la direcció el que provoca que alguns parcs, com el de Rubí-Sant Cugat, es quedi sota mínims en moments puntuals.

Ramon Parés

El conflicte és que els bombers no volen perdre uns drets i l'administració volem convertir les hores extres en horari obligatori. Reconeixem mancances però la població pot estar tranquil·la.


Fins ara, les vacants es cobrien amb hores extres i la intenció de la direcció és que aquestes desapareguin i siguin assimilades dins l'horari obligatori de cada bomber. Sindicats i treballadors rebutgen aquesta possibilitat i s'han negat a fer hores extres per posar de manifest la necessitat de nous efectius. Pel responsable del cos les condicions laborals s'han d'ajustar a la 'realitat del país' i no es poden destinar els recursos que fins ara servien per pagar les hores extres.

Parés confia que el conflicte s'hagi resolt abans de la campanya forestal d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.