Els santcugatencs aproven la tasca de l'Ajuntament amb un 5'9


Temes relacionats

El 58'1% dels ciutadans veu Sant Cugat com una ciutat bastant segura ( 6/feb/14)

La ciutadania posa un notable a les últimes obres a Sant Cugat ( 6/feb/14)

Més de la meitat dels ciutadans participa a xarxes socials, segons l'Observatori ( 6/feb/14)

Equip de govern i CUP aproven; PP, PSC i ICV suspenen, segons l'Observatori ( 6/feb/14)


  • Comparteix:

Els santcugatencs aproven la feina de l'Ajuntament amb un 5'9, mentre que suspenen la resta d'administracions. Aquestes dades s'extreuen de l'Observatori Sociològic de setembre i desembre del 2013, que també mostra un augment de la satisfacció de la ciutadania de viure a Sant Cugat.

Valoració de les administracions
La nota que els santcugatencs atorguen a l'Ajuntament ha crescut gairebé un punt respecte l'última onada de l'Observatori Sociològic. El govern espanyol és l'administració més mal valorada, amb un 2'3, mentre que el Parlament i la Generalitat de Catalunya obtenen la mateixa puntuació, un 4'6. En canvi, la Diputació de Barcelona obté un 3'5 i els Tribunals de Justícia, un 4'5. El Congrés dels Diputats, els partits polítics i els sindicats reben un 3 per la seva feina.

Aquestes puntuacions es deuen, segons el tinent d'alcalde de Governació, Seguretat i Participació Ciutadana, a la desafecció respecte les institucions que queden més llunyanes. Carol ha subratllat que les dades evidencien la necessitat de protegir els ajuntaments, perquè són les administracions més properes al ciutadà.

Francesc Carol

Hem constatat que hi ha una desafecció per les institucions més llunyanes al ciutadà. Qui està més ben considerat és l'Ajuntament, i això suposa un reforç per al consistori.


En comparació amb l'onada anterior, totes les institucions han disminuït la seva puntuació. Els santcugatencs tendeixen a fer un balanç més positiu de les administracions que la mitjana catalana.


Satisfacció de viure a Sant Cugat
Un 90'1% dels santcugatencs es mostren bastant o totalment satisfets de viure a la ciutat. Aquesta és la xifra més elevada que el municipi ha assolit des del 2002. La nota que els ciutadans atorguen a Sant Cugat és un 8'1. Els majors de 64 anys són les persones més satisfetes d'habitar a la ciutat, mentre que els ciutadans d'entre 25 i 34 anys són els que posen una nota més baixa al municipi.

Per districtes, els ciutadans de Can Mates i Volpelleres són els més satisfets amb la ciutat i li atorguen un 8'4. En canvi, les persones de la Floresta i les Planes són les que valoren més negativament Sant Cugat, amb un 7'4. Segons el responsable comercial de l'empresa Ikerfel, que s'ha encarregat de l'estudi, Txema Irasuegui, la ciutat presenta unes dades 'excepcionals' i més altes que la tendència general de la resta de ciutats.

Txema Irasuegui

La satisfacció que percep la ciutadania de Sant Cugat és de les poques ocasions en comparació amb altres municipis.


Per a aquesta onada de l'Observatori Sociològic, s'han entrevistat 1.048 persones majors de 17 anys. L'estudi té un marge d'error del 3,1%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.