Sant Cugat clama a favor de la pau en record a Anna Politkóvskaya


  • Comparteix:

Sant Cugat ha llançat un clam a favor de la pau aquest diumenge en la commemoració de la Diada per la No Violència, que enguany ha rememorat la figura de la periodista i activista russa Anna Politkóvskaya. Una lectura dramatitzada ha servit per fer una crida a combatre el poder de manera pacífica i ha recordat els periodistes que han estat torturats o segrestats recentment, entre els quals hi ha el fotògraf santcugatenc Ricardo Garcia.

Una cinquantena de persones s'ha aplegat a la plaça dels Quatre Cantons per reivindicar la figura de Politkóvskaya, que va lluitar contra la repressió de les llibertats civils durant la guerra de Txetxènia i la Rússia de Putin. L'acte ha exposat les similituds entre la periodista i la deessa grega Antígona, ja que totes dues van rebel·lar-se contra el poder. L'acte, organitzat per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), també ha recordat els periodistes segrestats o torturats els darrers mesos. Uns fets que constaten la necessitat de seguir reivindicant la pau, segons el president de la Unipau, Arcadi Oliveres.

Arcadi Oliveres

Les reivindicacions per la pau, malauradament, no perden vigència. El poder no té raó i té por, per això sempre usa la violència.


En paral·lel, la plaça de l'alcalde Magí Bartralot ha acollit una exposició escultòrica amb prop de 200 peus de guix, que representen la Marxa de la sal encapçalada per Gandhi el 1930. La mostra, elaborada per alumnes de les escoles Joan Maragall, Gerbert d'Orlhac, Santa Isabel i La Floresta, simbolitza la necessitat d'avançar cap a la pau, però sense oblidar els esdeveniments passats que configuren la vida de cadascú, tal com han explicat alguns dels estudiants.

Participants

Representa la pau i que hem d'estar junts. / Vam fer els peus amb guix i el fil que l'acompanya. / Ens hem inspirat en la Marxa de la sal de Gandhi.


La Diada per la No Violència també ha tingut el suport de l'Ajuntament, Entretallers i els Tallers de Teatre Sílvia Servan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.