La 2a edició de la Unidesert arrenca a finals de mes amb presència local


Temes relacionats

López-Dóriga: 'Participar en proves solidàries et dóna maduresa professional' (13/feb/13)

Presència santcugatenca a la primera edició del rally Unidesert (11/feb/13)


  • Comparteix:

Student Racing Team (SRT) i Rally Team 90' uneixen forces per participar a la 2a edició de la Unidesert, una cursa solidària que tindrà lloc al Marroc del 22 de febrer al 2 de març. Les dues agrupacions, amb membres de la ciutat, formaran un equip de 10 persones i cinc cotxes que portaran material solidari a escoles d'aquest país.

Unidesert consisteix en un raid solidari i d'aventura dirigit a estudiants universitaris. Per completar les diverses etapes, que els portaran per diferents parts del desert marroquí, els participants han d'aportar un cotxe amb 20 anys d'antiguitat com a mínim i trenta quilograms de material solidari, ja sigui escolar o mèdic. El col·laborador de SRT i membre de Rally Team 90' Nil Rosique ha puntualitzat que l'objectiu no és ser el més ràpid sinó fer una bona aportació solidària i recórrer el menor nombre de quilòmetres possible.

Nil Rosique

Són unes carreres on la velocitat no és important. La qualitat del material i l'ajuda mútua és el que més compta.


A més d'aquests 30 quilograms, SRT i Rally Team 90' també portaran unes motxilles amb plaques reflectores. L'objectiu és oferir-les als alumnes d'aquest país, ja que sovint s'han de desplaçar de casa a l'escola quan és fosc i això suposa un risc d'atropellament, tal com ha explicat un dels fundadors de SRT, Àlex de la Rosa.

Àlex de la Rosa

Vam decidir crear una motxilla perquè els nens siguin més visibles durant el seu camí a l'escola.


En una presentació que ha tingut lloc aquest dimarts a l'ajuntament, l'equip santcugatenc fa una crida a la ciutadania a aportar material per a la ruta. El consistori habilitat dos punts de recollida que estaran oberts el dissabte de deu del matí a set del vespre. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que l'Ajuntament contempla la possibilitat de col·laborar d'una manera més explícita en properes edicions.

Susanna Pellicer

El que ens agradaria és saber més coses perquè ens puguem implicar més en futures edicions.


Aquest dissabte al migdia els cotxes de l'equip s'exposaran a la rambla de Celler, i a la una tindrà lloc una sortida simbòlica. L'equip emprendrà la marxa cap a Algesires uns dies més tard. Una vegada completat el raid, una ONG local indicarà els llocs on cal repartir el material aconseguit.

D'altra banda, SRT prepara una activitat solidària pròpia, la Desert Experience, que tindrà lloc del 10 al 19 d'octubre. Es tracta d'un projecte per donar més sortida a la iniciativa de les motxilles reflectores. Es tracta d'una ruta en què els equips hauran de lliurar aquests productes i on comptaran amb assistència mecànica per part de SRT.

Sant Cugat ja va tenir presència a la Unidesert de l'any passat a través de l'equip Tracción Solidaria, també amb joves del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.