Sant Cugat celebra la recuperació del pantà de Can Borrell amb una caminada


Temes relacionats

El pantà de Can Borrell tindrà un mirador (15/gen/14)

La recuperació del pantà de Can Borrell serà una realitat l'any vinent ( 4/feb/13)


  • Comparteix:

Estat actual de la zona arranjada del pantà / Foto: Localpres

Estat actual de la zona arranjada del pantà / Foto: Localpres

Sant Cugat celebrarà la recuperació del pantà de Can Borrell amb una caminada popular a l'entorn de Parc de Collserola aquest diumenge. Els treballs de recuperació han permès redescobrir el seu valor natural, paisatgístic i turístic.

Durant l'últim any, l'Ajuntament, el Parc de Collserola i el Consorci de Turisme del Consell Comarcal han estat treballant en la recuperació del pantà de can Borrell per posar en valor el seu interès ambiental, paisatgístic, natural i turístic.

Ara, una vegada acabada la primera fase dels treballs de millora, es vol compartir la recuperació de l'espai amb una festa familiar i una caminada popular aquest diumenge.

El pantà de can Borrell és un petit embassament artificial d'aigua situat a prop de la masia de can Borrell. A principis del segle XX, es feia servir per contenir les aigües procedents del torrent de Sant Medir i assegurar el reg dels camps de conreu de la masia, de llarga tradició agrícola i rural. El pantà té un interès ambiental, paisatgístic, natural i turístic perquè es troba al cor d'una de les zones naturals més ben conservades del Parc de Collserola, al bell mig de l'itinerari de Sant Medir i a menys de 15 minuts de caminada des del Restaurant de Can Borrell.

L'acte començarà a les deu del matí a la plaça de la Vila davant l'Ajuntament. A les onze està previst arribar a Can Borrell per esmorzar darrera la masia. Una hora més tard s'arribarà, finalment, al pantà on es farà una explicació del projecte de recuperació per part del consorci del Parc de Collserola i es farà un recorregut per l'itinerari ja completat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.