El comerç aplaudeix que el consistori fixi els dos nous dies festius d'obertura


  • Comparteix:

Els comerços podran obrir ara fins a 10 festius l'any

Els comerços podran obrir ara fins a 10 festius l'any

Sant Cugat Comerç i l'Associació de Comerciants del Centre Vila es feliciten que siguin els ajuntaments els que fixin els dos nous festius en què les botigues podran obrir segons la nova Llei d'horaris comercials. StC veu bé la mesura perquè, diu, permetria obrir en dies que també són festius a Barcelona i proposa el 9 de juny i el 28 de desembre. Els comerciants del Centre Vila consideren que no afectarà molt la conciliació laboral i familiar dels botiguers.

La nova Llei d'horaris comercials -aprovada aquest dimecres al Parlament amb els vots a favor de CiU, ERC, el PSC i ICV-EUiA, l'abstenció de C's i el vot en contra del PP i la CUP- amplia de vuit a 10 els festius en què els locals comercials podran obrir. La nova mesura s'ha pres perquè la normativa catalana entrava en contradicció amb l'estatal, amb liberalització d'horaris.

Ara, de les 90 hores d'obertura que marcava la llei espanyola es torna a l'obertura setmanal de 72 hores. Una altre punt de la normativa catalana és que seran els consistoris qui decidiran els dos nous dies festius en què els comerços podran apujar la persiana. En total, les administracions local tindran capacitat per fixar quatre dels 10 dies festius d'obertura. La resta els acordarà la Generalitat.

La presidenta de Sant Cugat Comerç (StC), que agrupa gran part del comerç local, Maite Pérez, ha subratllat que siguin els consistoris, amb la col·laboració dels comerciants, qui puguin triar les dues noves dates d'obertura voluntària. Pérez ha proposat la Segona Pasqua el 9 de juny i el 28 de desembre com a possibles dies.

Maite Pérez

Des de l'associació proposem que les noves dates d'obertura siguin la segona Pasqua, al 9 de juny, i el 28 de desembre.


La intervenció dels ajuntaments també ha estat ben vista per l'Associació de Comerciants del Centre Vila. D'altra banda, el secretari de l'entitat, Carles Palahí, s'ha mostrat preocupat per l'afectació que pot tenir la nova llei en la conciliació de la vida laboral i familiar dels botiguers.

Carles Palahí

No pensem que sigui un canvi tan important perquè pugui perillar l'estabilitat vacacional del petit comerç.


De la seva banda, PIMEC, amb presència a Sant Cugat, ha emès un comunicat on demana al govern espanyol que respecti la nova llei catalana. El seu president, Alejandro Goñi, considera la llei estatal 'invasiva' i ha mostrat el suport de la petita i mitjana empresa al comerç del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.