La remodelació del pantà de Can Borrell dóna a conèixer la seva biodiversitat


Temes relacionats

Sant Cugat celebra la recuperació del pantà de Can Borrell amb una caminada (12/feb/14)

El pantà de Can Borrell tindrà un mirador (15/gen/14)

La recuperació del pantà de Can Borrell serà una realitat l'any vinent ( 4/feb/13)


  • Comparteix:

La remodelació del pantà de Can Borrell ha redescobert la biodiversitat de l'espai, que aquest diumenge ha inaugurat la primera fase dels treballs. En una caminada popular, una setantena d'excursionistes han visitat la rehabilitació de l'indret, que ha incorporat dues passarel·les, nous accessos i panells informatius sobre la flora i la fauna del pantà.

Ubicat al cor del parc natural de Collserola, el pantà de Can Borrell existeix des de principis del segle XX i és un espai amb un alt valor natural, paisatgístic i turístic. La recuperació de l'indret, que va començar l'any passat, ha procurat respectar al màxim l'entorn del pantà, sense trencar amb l'equilibri mediambiental de la zona. Les obres s'han dut a terme des de l'Ajuntament, el Parc de Collserola i el Consorci de Turisme del Consell Comarcal amb l'objectiu de donar visibilitat a l'espai i convertir-lo en un punt d'atracció per als amants de la natura.

Aquests treballs han tingut un cost de 100.000 euros que pagaran a mitges l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola. Per celebrar la finalització de la primera fase de la remodelació, una setantena de persones han recorregut aquest diumenge el tram des de l'ajuntament fins al pantà. La segona fase dels treballs consistirà en la instal·lació d'una plataforma des d'on es podrà observar l'entorn, la col·locació d'indicadors i la neteja i adequació de l'espai. Aquesta actuació costarà més de 48.000 euros que assumeix el consorci del parc a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

En l'excursió d'aquest diumenge, la comitiva ha fet una parada al Pi d'en Xandri per recollir la terra que es farà servir en la plantació del roure del Tricentenari. L'arbre es plantarà el 2 de març a Montserrat, amb terra de municipis d'arreu de Catalunya per simbolitzar la unitat de les viles i ciutats catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.