Mercantic treballarà per recuperar el magatzem cremat


Temes relacionats

Els Bombers continuen remullant el magatzem cremat (16/feb/14)

L'incendi crema entre 7.000 i 8.000 llibres de la Canuda (16/feb/14)

Un foc crema un magatzem de mobles del recinte del Mercantic (16/feb/14)


  • Comparteix:

La voluntat de Mercantic és reconstruir o recuperar el magatzem que aquest dissabte ha cremat a l'avinguda de Graells, ha explicat aquest diumenge a Cugat.cat el promotor de l'espai, Octavi Barnils. La propietat, però, haurà de garantir abans l'estabilitat i la seguretat de la zona afectada, així com de l'espai contigu. El foc ha quedat extingit aquest dilluns al matí, segons Bombers de la Generalitat.

Finalment, el foc només ha afectat un dels magatzems i el material que s'hi dipositava. És el cas d'una part del fons de la llibreria Canuda que El Siglo va adquirir fa uns mesos. En concret, s'han perdut per les flames entre 7.000 i 8.000 exemplars, segons Barnils, i no 40.000 com havien informat altres mitjans inicialment.

Octavi Barnils

Nosaltres ahir a dos quarts de dotze de la nit ens pensàvem que no quedaria res de la part de la llibreria ni de la sala annexa d'El Siglo, però afortunadament s'ha salvat.


La resta del fons - d'uns 150.000 documents - s'ha salvat, tant els 40.000 que estaven a la nau contigua com els que ja estan catalogats a la sala El Siglo. A més, Mercantic reubicarà els professional que feien servir aquest espai.

L'incendi es va declarar dissabte passades les nou del vespre i es va donar per controlat a dos quarts de dotze de la nit. Tot i així, els Bombers de la Generalitat han remullat la zona aquest diumenge. En total, han participat en els treballs d'extinció una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb el suport de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Les espectaculars flames van generar una gran expectació entre els veïns. De fet, es van arribar a desallotjar tres blocs d'edificis propers per prevenció, tot i que no s'ha registrat cap ferit. L'incendi també va obligar a tallar els carrers de la zona, alguns dels quals s'han reobert aquest diumenge. També ha quedat restringit al públic, per problemes en el subministrament elèctric, el recinte tancat del Mercantic i El Siglo, tot i que els paradistes sí que han estat presents a l'exterior.

El responsable de l'espai està pendent de les gestions de l'asseguradora i de conèixer les causes de l'incendi, sobre les quals encara no transcendit cap indici. Segons fonts municipals, l'Ajuntament ha comunicat a la propietat que s'haurà de fer càrrec de l'estabilitat de la paret i la seguretat de l'edifici, així com de les naus properes. També de la retirada de la runa interior.

Després d'una primera inspecció visual de l'arquitecte municipal, tot apunta que s'haurà d'enderrocar una part de la façana per evitar un esfondrament en la via pública. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha avançat que a partir d'aquest dilluns s'acordaran amb la propietat els treballs d'enderroc de la part afectada per tornar a la normalitat.

Per això aquest tram del carrer de Graells quedarà tancat al trànsit fins que estigui garantida la seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.