Ramon Canals presenta un llibre per reflexionar sobre el paper dels pares en l'educació dels fills


  • Comparteix:

Salvador Alsius i Victòria Camps van acompanyar Canals a l'acte

Salvador Alsius i Victòria Camps van acompanyar Canals a l'acte

L'educació dels fills ha de ser una experiència enriquidora que s'ha de viure des del positivisme i la co-responsabilitat. Aquest és un dels consells que dóna 'L'aventura de ser pares', del professor santcugatenc Ramon Casals, una obra que fuig de la fòrmula dels llibres d'autoajuda per reflexionar sobre el paper dels progenitors en la vida dels fills.

El contacte diari amb pares i alumnes, així com la seva experiència personal, han permès a Ramon Casals crear una obra que planteja dubtes i preguntes sobre la correcta educació dels fills. Editada per Cossetània, 'L'aventura de ser pares' explica en prop de 200 pàgines els perquès de les pors que sovint pateixen els pares mentre conviuen amb els fills.

L'excès de protecció o la falta d'imposició de límits són alguns dels reptes que han d'afrontar pares i mares.No obstant, Casals considera que aquesta responsabilitat s'ha d'assumir des del positivisme i amb la voluntat de ser partíceps tant dels èxits com dels fracassos. Segons Casals, que també és director de l'IES Leonardo Da Vinci, ser pares requereix, entre d'altres aspectes, estimar i equilibri en les relacions personals:

Ramon Casals

Hem de compartir les experiències, absolutament


Victòria Camps, vicepresidenta del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, ha acompanyat Casals en la presentació del llibre a l'Auditori davant la presència d'unes 50 persones. La santcugatenca ha volgut deixar clar que 'L'aventura de ser pares' no és un llibre d'autoajuda, sinó una eina de reflexió:

Victòria Camps

Aquest es un llibre que incita a pensar si estem fent bé


L'exdegà del Col.legi de Periodistes, Salvador Alsius, s'encarrega de signar el pròleg del llibre. El popular comunicador ha resumit l'esperit de 'L'aventura de ser pares' amb un poema de Calit Gebrant:

Salvador Alsius

No podem fer que siguin com nosaltres


La presentació de 'L'aventura de ser pares' ha comptat amb el suport de l'Ajuntament i la llibreria Paideia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.