Set nous agents entraran al cos de la Policia Local durant aquest 2014

Els agents entraran al cos durant aquest 2014

Societat

Publicat el 20/feb/14 per Mikel Vilalta

La Policia Local incorporarà set nous agents durant aquest 2014 a través de l'Oferta Pública d'Ocupació. El concurs per a aquestes places es farà pel sistema d'oposició lliure, sense tenir en compte la valoració de mèrits per haver prestat serveis en altres administracions.

El cos de la Policia Local disposa actualment d'una plantilla de 86 agents. La nova fornada d'efectius sortirà a través d'unes oposicions. Una vegada completada la contractació de cinc persones, tindrà lloc la tria de dos agents interins per cobrir vacants de la plantilla. Abans de les noves incorporacions previstes, però, el cos té la intenció d'enllestir la promoció interna de cinc caporals i d'un sergent.

En declaracions a Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha explicat que un dels reptes del cos és cobrir de manera eficaç un territori tan extens.

Francesc Carol

Estem parlant d'una ciutat molt gran en extensió. Tenim una ràtio inferior a la recomanable.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Carol s'ha plantejat com a repte per als propers anys que la Policia Local assoleixi la ràtio de 1'5 policies per cada 1.000 habitants, la xifra que recomana la Direcció General de Policia. Segons el tinent d'alcalde a finals d'any la mitjana arribarà assolirà el 1'1, amb uns 90 policies donant servei al municipi.

Enguany també ha d'entrar en funcionament la nova seu de la Policia Local, que se situarà a l'antic edifici del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), a la plaça de la Vila. Fins aleshores, la seu del cos està a l'avinguda de Gràcia.