El prototip del projecte Ressò donarà servei al barri de Sant Muç de Rubí


Temes relacionats

Alumnes de l'ETSAV participaran al concurs Solar Decathlon Europe 2014 (17/nov/13)

El projecte d'arquitectura sostenible Ressò formarà part de SumaUPC ( 6/oct/13)


  • Comparteix:

L'edifici del projecte Ressò, ideat per una cinquantena d'alumnes de l'Escola Tècnica Superior del Vallès (ETSAV), s'instal·larà definitivament al barri de Sant Muç de Rubí. Es tracta d'una infraestructura d'ús col·lectiu que es construirà amb materials de baix impacte mediambiental i que, abans d'ubicar-se a la ciutat veïna, competirà al concurs universitari Solar Decathlon Europe.

Amb l'objectiu de donar resposta al context de crisi econòmica actual, els estudiants han creat un prototip d'arquitectura sostenible que fomenta la rehabilitació indirecta. L'edifici donarà servei als veïns del barri de Sant Muç de Rubí, que podran utilitzar-lo per dur a terme tasques domèstiques com cuinar i rentar la roba, segons una de les integrants del projecte, Sara Ferran.

Sara Ferran

Ara mateix no hi ha diners per rehabilitar les deficiències de cada casa. Per això, hem creat un edifici on els veïns poden compartir usos.


Es tracta d'un edifici de 10 metres d'amplada i 10 d'alçada, amb una estructura metàl·lica a base de bastides i una coberta de fusta laminada. Una de les membres de la iniciativa, Elisabeth Farré, ha destacat que la instal·lació disposa d'un sistema per autoabastir-se, de manera que el balanç d'energia és zero i no suposa cap cost per als veïns.

Elisabeth Farré

Els veïns estalvien perquè no consumeixen a casa seva i el balanç d'energia del prototip és zero.


Abans d'ubicar-se a Rubí, l'edifici viatjarà fins a París, on se celebra el Solar Decathlon Europe del 16 de juny al 21 de juliol. Els estudiants reconstruiran el prototip durant 10 dies i hauran de demostrar que el seu projecte assoleix la màxima eficiència energètica. Posteriorment, la infraestructura s'instal·larà al barri de Sant Muç, tot i que el consistori rubinenc encara no ha precisat la data d'arribada de l'edifici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.