Augmenta la presència policial a la Floresta davant les queixes pels okupes


Temes relacionats

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra abordaran els casos de cases ocupades (10/feb/14)


  • Comparteix:

La Policia ha augmentat la presència policial a la zona

La Policia ha augmentat la presència policial a la zona

La Policia Local ha incrementat el patrullatge a la Floresta en resposta a les queixes veïnals per problemes de convivència derivats d'un terreny okupat al carrer d'Emeterio Escudero. Els veïns han posat en coneixement de l'Ajuntament aquesta situació, que, diuen, s'ha convertit en 'insuportable'.

Segons han explicat fonts municipals a Cugat.cat, la resposta policial és l'habitual quan es detecten problemes relacionats amb la convivència. De fet, l'augment de la presència policial es mantindrà fins que es garanteixi la convivència o hi hagi una resolució judicial sobre aquest terreny okupat que s'ubica al carrer d'Emeterio Escudero. La propietat ja va posar una denúncia fa dos anys per l'okupació.

Els veïns han portat les seves queixes a la sessió de participació ciutadana del ple de dilluns passat, on han explicat que la propietat del terreny està disposada a activar de nou el procés judicial. Els veïns han advertit que s'està tornant 'insuportable' la convivència, ja que el terreny acull una quinzena de vehicles, gossos, escombraries i es fan vessaments a la riera.

Veí de la Floresta

S'està tornant insuportable viure allà. Hi ha gossos, escombraries i vessen les coses a la riera. Hi ha diferent tipus d'okupes, n'hi ha que conviuen perfectament.


Davant aquesta situació, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha ofert la coordinació del consistori sempre que la propietat estigui d'acord.

Mercè Conesa

Oferim tota la coordinació com vam fer en el cas de la masia de Can Flo per, d'acord amb la propietat, poder actuar. Si no tenim l'acord de la propietat com a Ajuntament ens és molt difícil.


De moment, l'Ajuntament i els veïns s'han reunit en diverses ocasions per abordar aquest tema i mantenen la interlocució.

El cas coincideix amb l'anunci de l'Ajuntament d'abordar la problemàtica de l'okupació. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra tenen previst elaborar conjuntament un pla d'acció per donar solucions a les cases ocupades. Segons va explicar a Cugat.cat el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, els dos cossos preparen un mapa de les cases amb inquilins il·legals i d'aquí a uns mesos presentaran el nou dispositiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.