L'ANC acollirà la documentació de la redacció catalana d''El País'


Temes relacionats

Els últims 'papers de Salamanca' arribaran les properes setmanes (16/feb/14)

La Comissió de la Dignitat vol un retorn complet dels 'papers de Salamanca' (16/feb/14)

L'Arxiu Nacional ja té el fons fotogràfic d'Ignasi Marroyo (14/feb/14)


  • Comparteix:

Cessió del fons d'El País al departament de Cultura / Foto: Gencat

Cessió del fons d'El País al departament de Cultura / Foto: Gencat

El diari 'El País' ha cedit a la Generalitat el fons documental de la seva redacció de Catalunya, que conservarà l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat. La documentació inclou la col·lecció sencera del diari des de la seva fundació i el fons de la redacció.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el director adjunt d''El País' i director a Catalunya, Lluís Bassets, han signat aquest divendres el contracte de cessió en comodat del fons documental de l'edició de Catalunya.

L'acord inclou una col·lecció sencera de la publicació i del seu suplement dominical des de la seva fundació, així com el fons documental de la redacció. Tot es conservarà a l'Arxiu Nacional de Catalunya, un fet que ha celebrat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, perquè permetrà que estigui a disposició de tothom.

Mascarell ha ressaltat la importància de la cessió perquè es tracta d'un fons construït per una redacció que històricament ha estat molt important per al país, des dels anys 80 fins ara, i que 'ha jugat un paper essencial en la vida cultural i política de Catalunya'. Per Mascarell, aquesta documentació aporta una mirada, que tot i no ser l'única, 'és significativa, atès que és un dels nuclis de millor periodisme a Catalunya'.

De la seva banda, el director adjunt d''El País', Lluís Bassets, ha destacat que amb la donació del conjunt de l'arxiu, el diari expressa 'la seva confiança' en les institucions i el seu compromís amb Catalunya.

El fons ha estat conservat fins ara per 'El País' a la seu de la delegació a Barcelona, que es va posar en marxa el 1982.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.