Victòria Camps, membre del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya


  • Comparteix:

El comitè ha celebrat aquest dilluns la primera reunió / Foto: Conselleria d'Interior

El comitè ha celebrat aquest dilluns la primera reunió / Foto: Conselleria d'Interior

La catedràtica emèrita de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la santcugatenca Victòria Camps, forma part del nou Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya. El primer encàrrec d'aquest òrgan és redactar el Codi d'Ètica de la Policia que englobarà els Mossos d'Esquadra i totes les policies locals de Catalunya.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, acompanyat del secretari general del departament, Josep Martínez, ha presidit aquest dilluns la primera reunió de treball del Comitè d’Ètica de la Policia de Catalunya.

La membre del Comitè d'Ètica Victòria Camps ha explicat que aquest òrgan recull la tasca ja iniciada per l'anterior comitè creat per l'exconseller d'Interior, Joan Saura, quan era al capdavant de la policia de Catalunya. En aquest sentit, Camps ha recordat que la tasca del nou comitè és la mateixa que perseguia l'antic, crear un codi ètic per a la policia i fer-ne un seguiment.

Victòria Camps

Hem d'elaborar un codi ètic amb valors que han de regir l'activitat policial i fer un seguiment del mateix per veure com es converteix en bones pràctiques.


Durant aquesta primera reunió, Espadaler s'ha compromès a garantir el respecte més escrupolós i la no ingerència pels treballs, pels ritmes i per tot el procediment que anirà fent el Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya, que, ha dit, treballarà amb llibertat i autonomia.

En aquest sentit, Camps també ha afegit que el codi no té intenció d'intervenir en l'activitat policial, sinó que és un instrument per fer reflexionar als professionals i ajudar-los a desenvolupar millor les seves tasques.

Victòria Camps

El policia no té temps de reflexionar i li pot venir bé que hi hagi un grup de persones que puguin reflexionar i donar-li una guia per millorar.


El comitè està presidit pel professor i director de la càtedra Ethos d'ètica aplicada de la Universitat Ramon Llull (URL), Francesc Torralba. A més de Camps, compta amb el fiscal de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Martín Rodríguez; la catedràtica de dret penal i criminologia de la facultat de Dret de la URL, Esther Giménez-Salinas, i el professor titular del departament de Ciències Socials d'Esade, Àngel Castiñeira.

Com a representants de l'àmbit de la seguretat i la policia, en formen part la cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, la comissària Cristina Manresa; el cap de la Regió Policial Ponent, l'intendent Josep Lluís Rossell; l'inspector Jordi Dalmau; el cap de la Policia Local d'Igualada, Jordi Dalmases Permanyer, i el cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, Lluís López i García.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.