Collserola recomana seguir l'exemple de Sant Cugat i multar qui alimenti senglars


Temes relacionats

Puigdomènech: 'Quan els porcs senglars senten l'olor poden bolcar escombreries' (11/ago/13)

'Resposta del regidor a la senyora Mercè Valderrama' (30/gen/13)

Sancions fins als 900 euros per conductes contra els animals salvatges (18/feb/09)

La Generalitat amplia els dies de caça del porc senglar ( 5/ago/08)

Donar de menjar als porcs senglars se sancionarà amb fins a 450 euros (26/gen/08)


  • Comparteix:

Els porcs senglars s'acosten cada vegada més als municipis

Els porcs senglars s'acosten cada vegada més als municipis

El Consorci del Parc Natural de Collserola ha proposat als municipis de l'entorn de la serra que sancionin els veïns que alimentin els senglars, com ja fa Sant Cugat. La proposta neix de la necessitat de reduir la superpoblació d'aquesta espècie. Segons l'òrgan gestor de l'espai, actualment hi ha més de 1.000 exemplars d'aquest animal quan la quantitat recomanable seria entre 300 i 400.

La normativa, que s'inspira en un text que aplica Sant Cugat des del 2009, preveu sancionar aquesta pràctica amb una quantitat que pot arribar fins als 900 euros. L'objectiu és evitar que els senglars continuïn acostant-se als municipis i, especialment, que es redueixi la seva població.

La idea del consorci és que les poblacions de l'entorn facin seva aquesta ordenança per així tenir una eina que eviti aquest comportament. El director del consorci, Marià Martí, ha explicat a Cugat.cat que serà una mesura útil per a les diferents ciutats.

Marià Martí

Creiem que pot ser una bona mesura. A Sant Cugat no s'han trobat infractors però altres municipis els tenen detectats i no tenen aquesta normativa.


La presència de senglars es tradueix en desperfectes a zones conreades i accidents a les carreteres de la serra. Segons Martí, el consorci detecta entre 20 i 30 reclamacions a l'any per qüestions que tenen a veure amb aquests animals i el trànsit. El responsable de l'ens gestor del parc ha assenyalat que aquestes xifres són orientatives, ja que les queixes es poden adreçar a diverses administracions i, per tant, no arriben al consorci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.