Sílvia Munt apropa la realitat dels desnonaments i la PAH de Sabadell

Sílvia Munt / Font: Comedia.cat

Societat

Publicat el 4/mar/14 per Maria Ros

L'actriu i directora valldoreixenca Sílvia Munt està rodant el seu nou projecte, 'La Granja del Pas', amb el qual aborda els desnonaments. Tal com ha explicat Munt a Cugat.cat, amb aquest documental, centrat a Sabadell, vol obrir els ulls de la societat davant aquesta problemàtica.

La directora ha explicat que ha volgut concentrar la mirada en les persones i per això ha escollit La Granja del Pas com a escenari, ja que és el punt de reunió de la Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca (PAH) de Sabadell. La directora considera aquest documental com un petit exemple d'una gran realitat que de vegades queda difuminada pel context de crisi econòmica, la corrupció i altres problemes greus que fan trontollar la societat actual.

El projecte ha nascut de la mateixa Sílvia Munt, que, diu, vol reivindicar aquesta realitat amb una mirada més humana, no només amb dades. L'objectiu de la directora, ha dit, és que la persona que vegi el documental es posi a la pell dels desnonats i de tot allò que passen.

Sílvia Munt

El que vull és que la persona que vegi el documental sigui permeable i es posi en primera persona per entendre el que està passant aquesta gent a La Granja del Pas, que és on es reuneixen els de la PAH de Sabadell.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El documental aborda el funcionament de la PAH de Sabadell i ofereix una aproximació de la gent que hi entra, com evoluciona i la transformació que experimenta després de formar part de la plataforma.

Munt també ha destacat la manca de finançament per al projecte, que ha encetat pel seu compte.

Sílvia Munt

El projecte va começar de forma espontània, per necessitat vital pura. Sabíem que s'havia de fer i en lloc d'esperar que alguna entitat ens donés els diners, vam començar sense calers.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La directora ha avançat a Cugat.cat que el projecte, que està pràcticament enllestit, arribarà al públic a finals d'aquest estiu.