La Generalitat descarta la construcció d'un macrocentre comercial a Cerdanyola


Temes relacionats

Els botiguers, inquiets per l'impacte de l'espai comercial del Centre Direccional ( 7/mar/14)

Vila diu que la Generalitat 'no sintonitza' amb el macrocentre de Cerdanyola ( 6/mar/14)

Conesa vol que Sant Cugat influeixi en el model de centre comercial de Cerdanyola (30/nov/13)

La Confederació de Comerç impugnarà la requalificació del Centre Direccional (25/nov/13)


  • Comparteix:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, descarta que es construeixi un macrocentre comercial a la zona del Centre Direccional de Cerdanyola en la presentació del Pla Director Urbanístic del sector que han fet la Generalitat i l'Ajuntament d'aquest municipi aquest dijous. El document preveu reduir a la meitat l'àmbit destinat a usos comercials del redactat anterior, passant dels 216.000 metres quadrats als 108.000.

Aquest dijous s'ha presentat el nou Pla Director Urbanístic (PDU) que ha d'ordenar el sector del Centre Direccional-Parc de l'Alba, ubicat a Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat entre l'AP7 i Collserola. El document, que s'aprovarà aquest mes, preveu destinar els usos d'aquest espai, de més tres milions de metres quadrats, a l'àmbit científic, residencial i comercial.

El PDU destina un màxim del 7'11% del sostre del total de l'espai a ús comercial. Aquest es repartirà entre les plantes baixes de la zona residencial, mentre que gran part de l'activitat comercial es concentrarà en una parcel·la a tocar de l'AP7 i l'estació de Renfe. El document limita els usos comercials al 50% del sostre d'aquesta parcel·la, és a dir, a uns 108.000 metres quadrats, quan l'anterior estudi en destinava 216.000. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha destacat que així s'impedeix la creació del macrocentre que temien els comerciants de la zona.

Santi Vila

La realitat objectiva és que, en aquests moments, no hi ha cap iniciativa d'aquestes característiques. El que aprovarem en les properes setmanes garantirà que no hi haurà cap macrocomplex.


De la seva banda, l'Ajuntament va presentar un seguit d'al·legacions, algunes de les quals s'han tingut en compte en aquest nou text. El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha explicat que els comerciants no tenen res a témer i han de veure aquest projecte com una oportunitat.

Pere Casajoana

Jo crec que el comerç de proximitat ha de desenvolupar els seus punts forts i ha d'aprofitar les oportunitats que sorgiran.


Parc de la Ciència i la Tecnologia és com es coneix la pastilla de terreny que es dedicarà a l'activitat científica. Aquí es vol crear una de les plataformes científiques d'Europa en coordinació directa amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc Tecnològic de Cerdanyola i el Sincrotró Alba.

La zona residencial inclou fins a 4.088 habitatges, dels quals 1.500 seran protegits. La presentació del document ha anat a càrrec del responsable de l'Incasòl, Damià Calvet, que ha explicat que en aquesta redacció hi han participat els consistoris de Sant Cugat i Cerdanyola, que havien presentat una bateria d'al·legacions.

El projecte és a llarg termini, ja que la intenció és procedir a la parcel·lació del terreny després de l'aprovació per part de la Generalitat. Després es procedirà a la urbanització, que es vol fer de manera esglaonada i en paral·lel a la comercialització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.