Sant Cugat tindrà una nova edició de la Fira per la Sostenibilitat


  • Comparteix:

L'IES Arnau Cadell ha fet truites amb energia solar

L'IES Arnau Cadell ha fet truites amb energia solar

L'Ajuntament ha decidit donar continuïtat a la Fira per la Sostenibilitat després de l'èxit de participació que ha tingut la iniciativa. Centenars de persones han omplert la plaça del Centre Cultural per practicar la 'cultura sostenible' a través de rallis solars, exposicions informatives i cuina fotovoltaica. La fira dóna el tret de sortida al procés participatiu del Segon Fòrum Sant Cugat Sostenible que ha de determinar el Pla d'Actuació de l'Agenda 21.

Els santcugatencs ja saben una mica més d'energies renovables gràcies a la Primera Fira per la Sostenibilitat. L'Ajuntament ha organitzat aquesta trobada amb l'objectiu de copsar el pols ciutadà davant la propera reactivació dels processos participatius de l'Agenda 21.

El temps ha acompanyat la celebració de la fira, en què una dotzena de paradetes han presentat les seves contribucions perquè la gent sigui més respectuosa amb el medi ambient. Cuina solar, bicicletes elèctriques i una gran dosi d'informació han estat les aportacions dels estands en aquesta jornada:

Santcugatencs

Nosaltres fem truites amb energia fotovoltaica


El gran interès mostrat pels assistents a la fira ha portat al consistori ha plantejar-se una segona edició de la iniciativa. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha dit que la celebració de la Fira per la Sostenibilitat és una bona aproximació als debats de l'Agenda 21 que estan apunt d'encetar-se:

Eduard Pomar

Fem aquesta fira perquè la gent es conceciï més sobre la necessitat d'aplicar energies sostenibles


Per la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder ha comentat que l'organització de jornades com la Fira per la Sostenibilitat reafirmen l'aposta decidida de Sant Cugat per les polítiques de medi ambient. Un exemple és el Dia Sense Cotxes o el disseny sostenible de la futura estació de rodalies de RENFE de Sant Cugat. L'alcalde però, ha remarcat que la millor contribució que ha fet la ciutat en matèria de medi ambient ha estat la protecció de Torrenegra:

Lluís Recoder

L'actuació que vam fer nosaltres amb la protecció de Torrenegra no ho ha fet cap ajuntament


Les activitats emmarcades dins la confecció de l'Agenda 21 continuen el dia 9 amb un cicle de xerrades sobre medi ambient i energies renovables que es faran cada dimarts a la Casa de Cultura. El Segon Fòrum Sant Cugat Sostenible arrencarà el 14 d'abril amb la presentació de la documentació confeccionada fins ara; mentre que el 8 de maig s'encetarà el debat que ha de validar el Pla d'Actuació de l'Agenda 21.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.