El CAR renovarà el sistema energètic perquè sigui més eficient


Temes relacionats

Les millores d'estalvi energètic del CAR i l'ANC s'adjudicaran abans de l'estiu ( 8/mai/13)


  • Comparteix:

El CAR forma part de l'Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica d'Edificis

El CAR forma part de l'Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica d'Edificis

La Generalitat rehabilitarà el sistema energètic del Centre d'Alt Rendiment (CAR) per fer-lo més eficient. Aquesta actuació forma part de l'Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica d'Edificis. El projecte recull la renovació de les calderes del CAR, la millora de l'enllumenat i la renovació de la torre de refrigeració, entre d'altres treballs.

En el cas del Centre d'Alt Rendiment (CAR), l'actuació suposarà posar al dia els paràmetres energètics, especialment de l'edifici antic, del 1974. La remodelació inclou una primera fase d'obres que preveuen la renovació de la torre de refrigeració, les plaques solars, l'enllumenat i la unificació del sistema de producció de calor, per fer arribar les canonades de gas als diferents mòduls construïts. Es tracta d'un projecte coordinat per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) que es preveu que estigui acabat al maig.

Tot plegat suposa una inversió de 4,2 milions d'euros a 10 anys. El director del CAR, Joan Fontseré, ha explicat a Cugat.cat que aquesta inversió serà assumida per l'empresa responsable dels treballs, adjudicatària del servei durant aquests 10 anys.

Joan Fontseré

Els 4,2 milions d'euros d'inversió els posa l'empresa i el CAR pagarà durant 10 anys les quotes sense interessos, ja que el benefici de l'empresa és la diferència econòmica de l'estalvi energètic.


Està previst que les obres de millores energètiques estiguin enllestides el juliol. La segona fase del programa se centrarà en l'ajust de les noves instal·lacions a les necessitats del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.