Cugat.cat recorda aquest divendres Ramon Barnils amb una tertúlia especial


Temes relacionats

2001: Mor el periodista Ramon Barnils (14/mar/19)

Sant Cugat recorda amb vivències i testimonis el Ramon Barnils més proper ( 4/des/13)

Laia Soldevila: 'Ramon Barnils és un periodista oblidat pels mitjans' (14/nov/13)

Un llibre i un documental apropen la figura del periodista Ramon Barnils (12/nov/13)


  • Comparteix:

Ramon Barnils

Ramon Barnils

La tertúlia 'El Gall del Monestir' estarà dedicada aquest divendres al periodista santcugatenc Ramon Barnils en el tretzè aniversari de la seva mort. Víctor Alexandre, Xavier Fornells i Laia Altarriba parlaran de la figura de Barnils i de l'estat actual del periodisme a partir d'un quart de deu del matí.

Barnils va col·laborar en les revistes 'Sant Cugat', 'El Temps' i 'Solidaridad Obrera', entre d'altres. També va treballar a diaris com 'El Correo Catalán', 'Tele-Exprés', 'Diario de Barcelona', 'La Vanguardia' i a les agències d'informació Europa Press i Efe.

Va publicar llibres com a autor i traductor, entre els quals destaca 'La torna de la torna', una investigació sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich coescrit amb alumnes de Periodisme de la UAB. El seu últim llibre va ser 'Història crítica del Barça' i, pòstumament, es va publicar un llibre recopilatori dels seus articles, compilat per Carles Serrat.

La ràdio és el mitjà on més conegut es va fer entre el gran públic. A Catalunya Ràdio va participar, als anys 80, en programes com 'El mínim esforç' i 'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico', que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell. També va col·laborar a 'L'Internauta' i a la tertúlia 'Postres de músic'.

Recentment, el grup de periodistes que porta el seu nom i Edicions DAU han publicat el llibre 'Vint i Ramon Barnils' de Laia Altarriba i el documental 'Barnils tal com raja' de Laia Soldevila i Albert Lloreta per reivindicar el periodista santcugatenc. El llibre i el documental recullen entrevistes a persones pròximes a Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.