Sant Cugat se suma als actes del Dia Internacional de la Dona


  • Comparteix:

La santcugatenca Anna Solà forma part de l'equip directiu de l'ICD.

La santcugatenca Anna Solà forma part de l'equip directiu de l'ICD.

Sant Cugat se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona tot i que el programa d'actes no preveu cap activitat, precisament, avui. De tota manera, l'alcalde ha explicat que des de l'administració cal lluitar per fer efectiva l'equiparació de drets entre homes i dones. Fins el 25 de març l'Ajuntament, l'EMD i diverses entitats de la ciutat han programat diversos actes, bàsicament de caire cultural, per fomentar la igualtat entre sexes.

Avui, Dia Internacional de la Dona, Sant Cugat no celebra cap acte. Tot i que en anys anteriors s'havia fet la lectura d'un manifest, enguany, res de res. Els actes programats per l'Ajuntament, l'EMD i diverses entitats de la ciutat van des del 5 fins el 25 de març però no han previst cap activitat per aquest 8 de març.

De tota manera, la voluntat del programa d'actes és, a través de la cultura, fomentar el debat i la reflexió sobre la situació, desigualitària, que encara viu la dona, no només al Tercer Món, sinó també al món occidental. Un exemple d'aquest decalatge de drets entre homes i dones és la desigualtat salarial que encara hi ha al món de l'empresa. Un estudi de l'Institut Català de la Dona constata que les catalanes cobren un 29'6% menys que els seus companys de feina.

L'alcalde ha volgut sumar-se al dia d'avui amb la voluntat de lluitar des de l'àmbit local per l'equiparació de drets entre homes i dones. Recoder creu que s'ha produït un canvi de consciència col·lectiva però que falta, ara, un canvi d'actituds:

Lluís Recoder

Crec que hi ha hagut uan evolució de la consciència. Ara falta canviar actituds. Primer cal canviar el pensament de molts homes.


Els maltractaments continuen sent la prova més fafaent que el model patriarcal encara no s'ha superat. Recoder ha explicat que l'administració té el deure de lluitar contra aquesta xacra social, i alhora, oferir una xarxa de suport a les dones que són víctima de la violència domèstica.

Lluís Recoder

L'administració ha de lluitar contra els maltractaments i donar suport a les dones que es troben en aquestes situacions.



Per la seva banda, la presidenta de l'ICD, Marta Selva, ha explicat que els objectius que es marca en la institució són eradicar la violència de gènere i lluitar per la total equiparació de drets:

Marta Selva

Cal activar els resorts perquè la discriminiació no sigui viscuda com un fet normal.


Precisament, una santcugatenca, Anna Solà, forma part del nou equip directiu de l'Institut Català de la Dona.
Recordem que aquesta tarda s'ha convocat una manifestació unitària a la plaça Universitat de Barcelona durant la qual es demanarà al govern català però també a l'espanyol que prevegin en els pressupostos partides per posar fi a la violència de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.