L'intercanvi educatiu en francès de l'Angeleta Ferrer arriba a la 15a edició


Temes relacionats

L'intercanvi entre estudiants francesos i santcugatencs arriba als 14 anys (12/abr/13)

45 alumnes francesos visiten Sant Cugat en un programa d'intercanvi amb l'Angeleta Ferrer (25/abr/12)


  • Comparteix:

Últim intercanvi entre alumnes dels dos centres educatius / Foto: Localpres

Últim intercanvi entre alumnes dels dos centres educatius / Foto: Localpres

Els alumnes de francès de l'institut Angeleta Ferrer i el Collège Molière de Villeneuve d'Ascq celebren enguany els 15 anys d'intercanvi educatiu. Ho faran aquest divendres amb un acte que acollirà els 112 alumnes dels dos centres que enguany s'han sumat a la iniciativa, les seves famílies i alguns dels exalumnes de l'institut santcugatenc que al llarg d'aquests anys també han participat en el programa. L'objectiu és compartir experiències culturals i lingüístiques.

Des de fa 15 anys, estudiants de francès de l'Angeleta Ferrer viatgen a la població de Villeneuve d'Ascq, al nord de França, per millorar els seus coneixements de la llengua. Els alumnes de castellà del Collège Molière d'aquesta localitat es desplacen a Sant Cugat amb el mateix objectiu.

En l'edició d'enguany, 57 alumnes de Sant Cugat i 55 de França participaran en el programa que comença aquest divendres amb l'estada dels estudiants francesos i acabarà la primera setmana d'abril quan els santcugatencs els tornin la visita.

La professora de francès de l'institut Angeleta Ferrer, Rosa Fauró, ha explicat a Cugat.cat que aquest intercanvi és una de les activitats del centre que més valoren les famílies perquè els alumnes tenen l'oportunitat de practicar fora de l'aula el que han après a classe.

Rosa Fauró

És una de les coses que més valoren les famílies del centre. Estan estudiant francès i quan fan l'intercanvi s'adonen que poden practicar tot el que aprenen a classe.


Durant l'estada a les poblacions estrangeres, els alumnes s'allotgen en famílies d'acollida i participen a classes dels centres, fan visites culturals i activitats esportives.

Per celebrar el 15è aniversari de la iniciativa l'institut ha preparat per aquest divendres una festa que començarà a dos quart de vuit del vespre amb una actuació castellera i una altra de gimnàstica estètica. A les vuit es donarà pas a la part més institucional amb els parlaments de diferents personalitats del món educatiu.

L'acte acabarà amb la inauguració d'una exposició de fotos, una actuació musical, un sopar i el ball de bastons. El final de festa el protagonitzaran també els Diables de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.