'Art i Valors' presenta l'art com un camp d'igualtat d'oportunitats en la discapacitat


Temes relacionats

Artistes amb i sense discapacitat visual s'uneixen en una mostra a la Central ( 4/feb/14)

10 artistes plasmen una reflexió personal sobre la discapacitat en una mostra ( 7/nov/13)

El documental de 'Fem un museu' de Roger Comella, a Cugat tv ( 8/jul/13)


  • Comparteix:

La jornada ha comptat amb una vintena de participants

La jornada ha comptat amb una vintena de participants

Totes les persones són iguals davant d'un full en blanc i, per aquest motiu, l'art permet generar un espai amb igualtat d'oportunitats entre les persones amb i sense discapacitats. Aquest ha estat el missatge principal que ha transmès aquest dijous la jornada 'Art i valors', organitzada per Educació Sense Fronteres (ESF) i l'Ajuntament, a la vintena de docents i artistes que ha assistit.

Aconseguir que les persones amb discapacitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta de població és el repte al qual s'enfronta la societat, segons el psicòleg del Taller Jeroni de Moragas, Ismael Guzmán. Per assolir aquest objectiu, 'Art i valors' ha manifestat que una de les formes d'aconseguir-lo és a través de l'art perquè permet estar en igualtat de condicions i desenvolupar la creativitat.

Guzmán també ha criticat que l'educació doni molta importància a la formació curricular en detriment de les emocions i la motivació. De la seva banda, una de les integrants d'ESF Montse Bobés ha descrit la jornada com un intercanvi d'experiències que poden obrir la porta a nous projectes similars.

Montse Bobés

Volem intentar connectar diferents experiències de professionals i, a partir d'aquí, obrir noves portes a projectes similars.


Els participants del taller han subratllat la importància d'una iniciativa que tracti l'art i les emocions perquè és un apartat que sovint queda oblidat a les escoles. A més, també han destacat que el taller aporta experiències d'altres iniciatives com 'Fem un museu' que són de gran interès.

Assistents

És el poder saber d'artes iniciatives. / L'art és una eina per descobrir-se a un mateix. / Tota iniciativa relacionada amb art i educació ja és interessant.


'Art i Valors', que ha tingut lloc al Museu del Monestir, ha explicat les experiències que es deriven d'iniciatives que uneixen l'art i les discapacitats com 'Fem un museu', 'DIS capacit ART visual 1.0', 'Windown', 'Les arts plàstiques i l'educació en valors' i 'DENIP Dia Escolar de la No Violència'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.